Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 140

datum: 3 mei 2005

Wethouder Eerdmans "op stap in de Middeleeuwen"

Afgelopen vrijdag overhandigden Enna en Edgar aan wethouder Gerda Eerdmans de nieuwe gezinsactiviteit "Op stap in de Middeleeuwen". Dit vond plaats in middeleeuwse sfeer op het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst.

De kinderen Enna en Edgar zijn fictieve personen. Zij wonen op het vroegmiddeleeuwse erf De Bergkamp rond 800 na Christus. Enna en Edgar vertelden aan de hand van opdrachten en spelletjes in de "Op stap"-mand van alles over het leven in de vroege middeleeuwen.

De activiteit betreft een "Op Stap"-mand waarmee gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar het leven in de vroege middeleeuwen kunnen ontdekken. Sinds 1 mei kunnen gezinnen de "Op stap"-mand gratis lenen bij de balie van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie, Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatiemedewerker Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, telefoon 033 469 52 11 of e-mail f.zaghdoud2@amersfoort.nl (maandag en dinsdagmiddag van 13.00-17.00 uur).




---- --