Ingezonden persbericht


Persbericht

Energieleverancier FirstEnergy moderniseert distributienetwerk met Autodesk

Barendrecht, 3 mei 2005 - FirstEnergy, een grote energieleverancier in Amerika, gaat het gebruik van de infrastructuursoftware en diensten van Autodesk verder uitbreiden. Het bedrijf gaat het bestaande Geographic Information System (GIS) upgraden en gaat gebruikmaken van Autodesk Map 3D 2006 en Autodesk MapGuide 6.5. FirstEnergy wil hiermee een uitgebreid platform opzetten voor het ontwerpen en beheren van zijn distributienetwerk voor elektriciteit.

Met de uitbreiding kan FirstEnergy een nieuwe op het web gebaseerde oplossing inzetten, waarmee geografische data van het distributiesysteem efficiënter kunnen worden beheerd en bedrijfsbreed kunnen worden gedeeld. De oplossing geeft medewerkers direct toegang tot de geografische informatie die ze nodig hebben. FirstEnergy verwacht hiermee de service aan klanten te kunnen verbeteren, de betrouwbaarheid van het systeem te verhogen en kosten te verlagen.

De uitbreiding borduurt voort op eerder gedane investeringen in Autodesk. Zo maakt FirstEnergy al tien jaar gebruik van Autodesk GIS. De ingebruikname van de software is een van de meest succesvolle GIS-implementaties wereldwijd in termen van stabiliteit, schaalbaarheid en performance. Het GIS-systeem van Autodesk zorgde ervoor dat de integratie van geografische en ontwerpdata binnen FirstEnergy mogelijk werd.

Implementatie met Autodesk Consulting

Om een veilige en snelle inzet van het nieuwe systeem mogelijk te maken, gaat een wereldwijd team van Autodesk Consulting nauw met FirstEnergy samenwerken. Het team gaat FirstEnergy ondersteunen bij het upgraden van bestaande Autodesk en Oracle databasetechnologie en het inzetten van Autodesk Map 3D 2006 voor circa 600 ontwerpers. Via Autodesk MapGuide 6.5 zal de informatie tevens via het web beschikbaar worden voor meer dan 1400 extra gebruikers.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595
monique@potterspr.nl