Provincie Groningen

Burgerjaarverslag 2004: Rapportcijfer 7 voor provinciale dienstverlening
3 mei 2005

In tegenstelling tot 2003 kreeg de provincie in 2004 niet het rapportcijfer 6,5 maar een 7 voor de klantvriendelijkheid en dienstverlening. Dat blijkt uit het burgerjaarverslag 2004 dat commissaris van de koningin Hans Alders vandaag heeft uitgebracht. Met het burgerjaarverslag geeft Alders jaarlijks inzicht in hoe het met de provinciale dienstverlening is gesteld. Ook gaat hij in op allerlei zaken die te maken hebben met de relatie tussen de burger en het provinciebestuur, zoals klachten en inspraakprocedures.

Naast positieve punten wijst de commissaris ook op dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Hij doet onder andere de aanbeveling om de informatievoorziening aan burgers die niet via de publieksvoorlichting loopt te verbeteren. Ook de inzichtelijkheid van de provinciale organisatie en provinciale procedures kunnen worden verbeterd.

Het burgerjaarverslag is het directe gevolg een aantal wijzigingen die in 2003 in de Provinciewet zijn doorgevoerd. Deze wet schrijft sindsdien voor dat de commissaris van de koningin elk jaar in een burgerjaarverslag inzicht moet geven in de manier waarop het provinciebestuur vorm geeft aan de relatie burger-provinciebestuur en aan de kwaliteit van de provinciale dienstverlening.

Reactie van het college van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten Op 10 mei aanstaande wordt de reactie van het college van Gedeputeerde Staten op het burgerjaarverslag verwacht. Tijdens de Statenvergadering van 25 mei zullen Provinciale Staten in het provinciehuis met Gedeputeerde Staten discussiëren over de inhoud van dit verslag. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Voor meer informatie over deze vergadering kunt u contact opnemen met de Statengriffie, telefoon 050 3164458.

Online bekijken
U kunt het burgerjaarverslag direct online bekijken. Klik hier om het burgerjaarverslag te openen. Een breedband internetverbinding zoals kabel of ADSL wordt voor deze optie aangeraden. U kunt hier ook eventueel de PDF-versie downloaden.

Bestellen?
Natuurlijk is het ook mogelijk om onder aan deze pagina een papieren exemplaar bestellen. Dit is echter pas vanaf 19 mei beschikbaar. U kunt ook even bellen met telefoonnummer 050 - 3164160.