Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Expositie Krijn Rook in Leusden

in het CONFERENTIEHOTEL ISVW, DODEWEG 8 te LEUSDEN

Amadeus Art nodigt u van harte uit voor de opening van de expositie ´Realisme in stillevens´ van Krijn Rook op dinsdag 3 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur verricht door de wethouder van Cultuur van de gemeente Leusden, Drs. T.G.W. Jansma.

De expositie duurt van dinsdag 3 mei tot en met 25 juni 2005.

In zijn olieverfschilderijen brengt Krijn Rook de schoonheid van alledaagse voorwerpen samen tot intrigerende stillevens; boeiend, verstild, gedetailleerd maar toch ongrijpbaar.

De werken van Rook staan bekend om de prachtige kleurtonen, die harmonieus in elkaar opgaan maar toch zichtbaar blijven en de schilderijen een levendigheid geven die bij slechts weinig stillevens te vinden is. Rook bereikt dat door zijn schilderijen met een zeer fijne lagenstructuur op te zetten waardoor een bijzondere kleurintensiteit en dieptewerking ontstaat.

Of u nu gevangen wordt door de kleuren, de subtiele weergave van materialen en licht of de verrassende composities: Krijn Rook brengt stillevens voor uw ogen tot leven.

De basis van het Conferentiehotel ISVW, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komt het werk van Krijn Rook bijzonder tot zijn recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze expositie beslist niet missen. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat u er snel bij bent. Het personeel van het Conferentiehotel ISVW maakt u graag wegwijs, zodat u onder het genot van een gratis kopje koffie de bijzondere expositie kunt bezichtigen.

Amadeus Art is dan ook verheugd om het hedendaags realisme van Rook in deze ambiance te kunnen tonen. U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

ISVW Conferentiehotel,

Chantal Orth, manager

Conferentiehotel ISVW

Dodeweg 8

3832 RD Leusden

tel. (033) 465 07 00

email: receptie@isvw.nl

internet: www.isvw.nl

internet: www.amadeusart.nl