Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
3 mei 2005

nummer:
18

|                                                                              |
Op dinsdag 3 mei 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van aanpak Goudenregenstraat-Narcisstraat
Het college heeft ingestemd met het plan van aanpak voor de Goudenregenstraat-Narcisstraat. Al jaren heeft een deel van de woningen aan de Goudenregenstraat wateroverlast bij hevige regenval. Om sloop en nieuwbouw mogelijk te maken is de Narcisstraat bij de planontwikkeling betrokken. Hier is nu het decentrale onderkomen van de gemeentewerf gevestigd en bevindt zich het rioolgemaal. In het plan van aanpak wordt het proces om te komen tot de ontwikkeling van het gebied zo compleet mogelijk beschreven.

Stedebouwkundige randvoorwaarden en uitgangspunten Goudenregenstraat-Narcisstraat Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld met betrekking tot de stedenbouwkundige randvoorwaarden en uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Goudenregenstraat-Narcisstraat. De vaststelling door de gemeenteraad van de stedenbouwkundige randvoorwaarden en uitgangspunten is een van de eerste punten uit het plan van aanpak (zie collegebesluit hierboven). De proefverkaveling gaat uit van de sloop van de woningen 70 tot en met 88 even in de Goudenregenstraat en het toevoegen van in totaal 61 nieuwe woningen.

Audit GBA
Het college heeft kennisgenomen van de managementrapportage over de audit van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). De audit is uitgevoerd door Deloitte en Touche. Het college stemde in met de uitwerking van de aanbevolen maatregelen.

Vermeende fraude met betonwaren
Het college heeft kennisgenomen van de resultaten van een onderzoek naar de positie van Giverbo als leverancier van betonwaren. Naar aanleiding van een uitzending van Netwerk heeft de gemeenteraad het college verzocht de vermeende fraude met betonwaren te onderzoeken. Capelle werd in de uitzending genoemd als een van de benadeelde gemeenten. Het college heeft ambtelijk een eerste verkenning laten doen, maar kan zelf niet beoordelen in hoeverre de aannemers voor hun inkoop een scherpe prijs bedongen en wie daarover welke winst maakten, evenals de vraag wat een redelijke winstmarge is. De zaak is daarom aanhangig gemaakt bij de Nma. Indien het onderzoek van de Nma daar aanleiding tot geeft, zal een claim worden ingediend bij de partij(en) die de gemeente hebben benadeeld.

Aankoop grond voor verdubbeling Hoofdweg
Het college heeft besloten een perceel grond van NS Vastgoed B.V. aan te kopen voor de verdubbeling van de Hoofdweg.

Aanvraag monumentenvergunning
Het college verleent een vergunning voor het aanbrengen van luiken aan het beschermde gemeentelijke monument Kerklaan 10.

Verwijderen noodgebouw Pelikaanweg
Het college heeft ingestemd met het slopen van een noodgebouw aan de Pelikaanweg. Dit leegstaande gebouw, dat geruime tijd gebruikt is door een organisatie voor kinderopvang, roept vandalisme op. Het college stelt voor de sloop een bedrag van E 10.00,-- ter beschikking uit de post onvoorzien.

Knowledge Network
Het college heeft kennisgenomen van de kick off bijeenkomst voor het Knowledge Network op 12 en 13 mei in CergyPontoise. Aan dit netwerk nemen 17 gemeenten uit 8 landen deel, samen met 3 wetenschappelijke organisaties en het European New Towns Platform. Capelle aan den IJssel heeft als deelnemer het Vastgoedinformatiesysteem ingebracht, met als doel dit systeem verder te ontwikkelen en te ontsluiten voor bewoners. Burgemeester Joke van Doorne gaat samen met twee ambtenaren naar de kick off bijeenkomst.


---