Gemeente Hellendoorn


Henk Schuijn benoemd als plaatselijke commandant brandweer

Per 1 mei 2005 is Henk Schuijn (43) benoemd in de functie van plaatselijk commandant brandweer van de gemeente Hellendoorn.

Henk Schuijn is sinds 1 februari 1998 werkzaam bij de gemeente Hellendoorn als plaatsvervangend commandant brandweer. Schuijn stuurt twee korpsen aan, namelijk het korps Nijverdal en het korps Hellendoorn. In totaal bestaan de korpsen uit 57 vrijwilligers en een beroepsformatie van 6,5 fte. Daarnaast valt het jeugdbrandweerkorps onder zijn leiding.

De benoeming van plaatselijk commandant is een uitvloeisel van de samenwerking van de brandweerkorpsen van de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Hellendooorn op het gebied van pro-actie, preventie en preparatie. Deze wijziging van de structuur van de brandweerorganisatie leidde tot een opdeling van de werkzaamheden in lokale taken en clustertaken. De drie plaatselijk commandanten zijn verantwoordelijk voor de dagelijks aansturing van de lokale korpsen. De clustertaken zijn ondergebracht in het clusterbureau. Het clusterbureau wordt aangestuurd door de clustercommandant die tevens verantwoordelijk is voor de aansturing op hoofdlijnen van de drie korpsen.