Politie Zeeland


---


Z-2458-2005 Onder invloed, Terneuzen

Vanmiddag rond 15.57 uur is een 29-jarige Belg uit Oudenaarde betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed, in een auto, over de Guido Gezellestraat in Terneuzen toen hij werd gecontroleerd door de politie. Uit een blaastest, die de man moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring. Ook werden bij de man enkele grammen softdrugs aangetroffen. Hiervan deed de man afstand.


W-2459-2005 Speelgoedwapen ingeleverd bij de politie

In Oost Souburg, op de Kromwegesingel, meldde een getuige vanmiddag rond 17.45 uur, stonden twee jongens met een pistool te zwaaien.
Toen de politie even later op de "plek des onheils" arriveerde, bleek dat er twee jongetjes, een van 14 jaar oud en een van 13 jaar oud, allebei afkomstig uit Oost Souburg, met een plastic pistool aan het spelen waren. Het pistool leek op een echt exemplaar, voorbijgangers waren geschrokken van het wapen. Beide jongens zijn meegenomen naar het bureau en daar verhoord. Het speelgoedpistool is in beslag genomen. Het is in Nederland verboden om een op een echt wapen gelijkend speelgoedwapen in je bezit te hebben. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.


W-2460-2005 Diefstal uit parkeermeters, Vlissingen

In de nacht van maandag op dinsdag zijn verschillende parkeermeters in het centrum van Vlissingen geopend en leeggehaald.
Het is niet bekend hoe de automoaten zijn geopend, de buit bedraagt "slechts" enkele tientallen euro's.

W-2461-2005 Diefstal uit winkel, Vlissingen

Bij een juwelier in de Walstraat heeft vanmiddag tussen 15.55 uur en 16.30 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden.
Een verkoper in de winkel heeft aan een man en een vrouw diverse gouden colliers laten zien. De man vertelde dat hij er tien wilde aanschaffen. De creditcard van de man werd niet geaccepteerd en de man zei naar een bank toe te gaan om contant geld te halen. Nadat de man en de vrouw de zaak hadden verlaten bleek er een gouden collier ter waarde van enkele honderden euro's te zijn verdwenen.

W-2462-2005 Band van vrachtwagen lekgestoken, Vlissingen

Tussen 16.30 uur gistermiddag en vanmorgen 07.00 uur is een band lekgestoken van een vrachtwagencombinatie, die geparkeerd stond op het Baskensburgplein in Vlissingen.
De bestuurder van de vrachtwagen kwam vanmorgen bij zijn voertuig en ontdekte de lekke band. Hij schat de schade op enkele honderden euro's.

O-2463-2005 Beginnend bestuurder rijdt (weer) veel te hard

Op de N289 in Kruiningen trok een 20-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal de volle aandacht van twee politieagenten tijdens een videosurveillance.
Op de N289 reed hij namelijk 171 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Toen de bestuurder richting Waarde reed, presteerde hij het om 124 kilometer per uur te rijden waar 50 is toegestaan en in een 80 kilometerzone reed hij 133 kilometer per uur. Het is geen verrassing dat het rijbewijs van de man is ingenomen. De 20-jarige was al eerder zijn rijbewijs kwijt geweest vanwege eenzelfde vergrijp. Ook verklaarde hij zelf al een punt te zijn verloren vanwege alcoholgebruik. Vermoedelijk raakt de man nu, als eerste in Zeeland, en mogelijk zelf in Nederland, zijn puntenrijbewijs helemaal kwijt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland