Volker Wessels Stevin NV

Westraven bv verwerft opdracht voor complex Ensemble Westraven Utrecht

Utrecht, 3 mei 2005 - De Rijksgebouwendienst heeft opdracht verstrekt aan Westraven bv voor het project Ensemble Westraven. Westraven bv bestaat uit BAM Utiliteitsbouw, Ballast Nedam Bouw, HOMIJ Technische Installaties en technische dienstverlener Imtech.

De opdrachtsom bedraagt EUR 72 miljoen, waarvan ruim EUR 54 miljoen voor Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en BAM Utiliteitsbouw Grote Projecten, ruim EUR 12 miljoen voor HOMIJ Technische Installaties en ongeveer EUR 5,5 miljoen voor Imtech Utiliteit West.

Het project omvat de renovatie van het Rijkskantorengebouw Westraven (een kantoortoren, gelegen pal naast de plek waar het Amsterdam-Rijnkanaal de A12 tussen Utrecht en Arnhem kruist) en de bouw van nieuwe lage kantoorvleugels. Westraven bv gaat in mei met de bouw van start. Mei 2007 is het project gereed.

Ensemble betekent, dat de gerenoveerde hoogbouw tussen de lage, nieuwe gebouwvleugels staat. Toren en nieuwbouw zijn hierbij geïntegreerd tot een samenhangend geheel. Architect is het bureau Cepezed BV te Delft.

Van het totale vloeroppervlak van 50.000 m² (27.000 m² hoogbouw, 23.000 m² nieuwbouw) is 38.000 m² bestemd voor Rijkswaterstaat. De overige 12.000 m² ontwikkelt de Rijksgebouwendienst op voorraad voor overige Rijksdiensten. Het ensemble Westraven biedt een grote diversiteit aan werkplekken, vergaderfaciliteiten, open ruimtes, binnentuinen, windvrije buitenstraten en terrassen. Naast de Bouwdienst van Rijkswaterstaat en de Regionale Dienst Utrecht biedt het gebouw straks ook ruimte aan een aantal voorzieningen voor heel Rijkswaterstaat, zoals het Rijkswaterstaat Future Center, extra vergaderruimtes en kantooraccommodatie.