Ingezonden persbericht


Websense en APWG signaleren sterke groei keylogging-software

Onderzoek Websense en APWG biedt inzicht in nieuwste webgebaseerde bedreigingen

Hillegom, 4 mei 2005 - In maart 2005 zijn minstens 13.353 verschillende phishing-e-mails verstuurd. Dit blijkt uit het onderzoek dat de Anti Phishing Working Group en Websense Security Labs maandelijks uitvoeren. Dit betekent een kleine toename in vergelijking met de maand ervoor, maar nog steeds een enorme groei vergeleken met bijvoorbeeld juli 2004, toen de teller op 2.625 e-mails bleef steken.

Opmerkelijk is de snelle toename van keylogging-software die via phishing-aanvallen wordt verstuurd. In maart 2005 verschenen 8 tot 10 nieuwe keyloggers per week, terwijl dat er een half jaar geleden nog maar 1 tot 2 waren. Deze keyloggers zijn zo geprogrammeerd dat ze alle toetsaanslagen registreren zodra iemand met een door een keylogger geïnfecteerde pc een vooraf gedefinieerde website bezoekt (bv. bank, online shop of mailaccount). De keylogging-software stuurt de verzamelde gegevens dan direct door naar derden die de informatie kunnen gebruiken voor criminele activiteiten.

Het complete, onderzoeksrapport van de APWG en Websense Security Labs is te vinden via: http://www.websensesecuritylabs.com/resource/PDF/APWGPhishingActivityReportMarch2005.pdf

Voor meer informatie

Websense
Terry Conroy
Tel: +31 (0)6 - 21 57 83 56
E-mail: tconroy@websense.com
www.websense.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris
Tel: +31 (0)30 - 65 65 070
E-Mail: websense@lvtpr.nl