Rechtbank 's-Hertogenbosch


Behandeling zaak brandstichtingen Uden

Rechtbank âs-Hertogenbosch behandelt op woensdag 18 mei a.s. de strafzaak tegen vijf verdachten van brandstichting in de Bedir-school in Uden en/of poging tot brandstichting in de Udense moskee. Omdat het hier gaat om vijf minderjarige verdachten, heeft de behandeling plaats achter gesloten deuren, overeenkomstig artikel 495b van het Wetboek van Strafvordering.

Vanwege het grote maatschappelijk belang in de zaak, verleent de voorzitter voor het eerste deel van de zitting bijzondere toegang aan de pers. Journalisten worden in staat gesteld de behandeling van de feiten en algemene achtergronden bij te wonen, evenals de uitoefening van het spreekrecht door het slachtoffer. Vertegenwoordigers van de audiovisuele media mogen opnamen maken van de opkomst van de rechtbank en het voordragen van de tenlastelegging door de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie stelt na afloop van de zaak een uittreksel van het requisitoir beschikbaar aan de pers.

Voor alle duidelijkheid: ander publiek wordt niet tot de zitting toegelaten.

Journalisten die voor bijzondere toegang in aanmerking willen komen, dus ook de geschreven pers, dienen zich vooraf aan te melden bij Bureau Communicatie & Voorlichting van rechtbank âs-Hertogenbosch. Telefoon (073) 620 27 21 / (073) 620 27 20.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 13 mei a.s.
Per medium wordt één vertegenwoordiger toegelaten.

De uitspraak is in principe op woensdag 1 juni om 09.45 uur. De uitspraak is openbaar en kan zonder voorafgaande aanmelding worden bijgewoond door pers en publiek.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum actualiteit: 4 mei 2005 Naar boven