Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 mei 2005


NEEDE - Fietser gewond door aanrijding


Een 20-jarige fietser uit Borculo raakte in de nacht van maandag op dinsdag (3/05) gewond door aanrijding met een onbekend gebleven automobilist. De fietser kreeg dinsdagmorgen vroeg rond 05.30 uur geen voorrang van de automobilist die van links kwam. De fietser kwam door de aanrijding ten val en liep klachten aan een knie en elleboog op. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De automobilist, die volgens het slachtoffer een VW Golf bestuurde, reed na de aanrijding door. De politie stelt een onderzoek in.


DOETINCHEM - Automobilist onder invloed


De politie heeft dinsdagavond (3/05) op de Paul Krugerstraat een 42-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man rond 20.00 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,6. Dit leverde hem invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod van acht uur op. De politie maakte bovendien proces-verbaal op.


ULFT - Boetes voor niet dragen autogordel


Tijdens een verkeerscontrole gingen dinsdagmiddag op de Oversluis twaalf automobilisten in de fout. De politie hield een verkeerscontrole en constateerde dat twaalf automobilisten geen gordel droegen. Zij kregen allen een bekeuring.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --