Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


04 mei 2005


Putten - Ongeval door laagstaande zon


Een 17-jarige fietsster uit Putten raakte gewond op dinsdag (03-05) rond 19.50 uur op de Van Geenstraat. Nadat ze even achterom had gekeken en zich weer op het fietspad focuste werd ze verblind door de zon. Daardoor zag ze een paaltje op het fietspad over het hoofd en kwam ten val. Het meisje werd met onbekend rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Putten - Man valt van dak


Een 27-jarige man uit Ederveen raakte op dinsdag (03-05) rond 15.10 uur gewond tijdens werkzaamheden op een dak aan de Zuiderzeestraatweg. Door onbekende oorzaak gleed hij naar beneden om viel vervolgens van 3 meter hoogte naar beneden. Omdat de verwondingen er in eerste instantie ernstig uitzagen werd de traumaheli gewaarschuwd.
Nadat de ambulance was gearriveerd bleek de komst van de heli niet meer noodzakelijk.
De man werd met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk / Ermelo / Vaassen - Drankrijders betrapt
Een 42-jarige Harderwijker bleek bij een politiecontrole op dinsdag (03-05) rond 22.05 uur op de Havendam in Harderwijk onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Een 43-jarige plaatsgenote bleek bij een politiecontrole op de Stationsstraat in Ermelo eveneens onder invloed. Dit vond plaats op woensdag (04-05) rond 01.30 uur. Ze blies een promillage van 1,2. Ze kreeg daarvoor een rijverbod van 5 uur en een boete.


Op woensdag (04-05) rond 01.15 uur bleek een 37-jarige Vaassenaar bij een politiecontrole op de Krugerstraat in zijn woonplaats onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van1,0. Ook deze automobilist kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.


Elspeet - Verkeersongeval

Tijdens een inhaalmanoeuvre zag een 19-jarige automobiliste uit Elburg een tegenligger naderen. Om deze te ontwijken stuurde ze de auto in de linkerberm en kwam tegen een boom tot stilstand. Het ongeval vond plaats op dinsdag (03-05) rond 17.05 uur.
De vrouw raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer worden ontzet.
Ze werd met rug- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --