Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (04/05)

BREDA, 4 mei 2005

Winkeldievegge aangehouden
BREDA: Een 48-jarige inwoonster van Breda is dinsdagavond aangehouden nadat zij een winkeldiefstal had gepleegd bij een supermarkt aan de Belcrumweg. De vrouw had een aantal goederen waaronder een rollade meegenomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Diefstal uit woning
BREDA: In een woning aan de Buys Ballotstraat is maandagnacht bezocht door inbrekers. Een raam aan de achterzijde van de woning was opengebroken. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Vermoedelijk is er niets uit de woning meegenomen. Ook in een woning aan de Spoorwaai is dinsdag op de dag ingebroken. De voordeur was geforceerd waarna de woning is doorzocht. Het is nog niet bekend of er iets is meegenomen.

BREDA: Ook een woning aan de Evertsenweg is bezocht door inbrekers. Dinsdagnacht zijn de daders de tuin aan de achterzijde van de woning ingelopen. De achterdeur zat niet op slot waardoor de daders heel gemakkelijk konden binnenkomen. Uit de keuken zijn een aantal goederen meegenomen.

Inbraak kinderdagverblijf
BREDA: Een kinderdagverblijf aan de Delpratsingel is maandagnacht bezocht door inbrekers. Ze konden binnenkomen door een klein raampje aan de zijde van de Meerten open te breken. Vermoedelijk is er niets weggenomen. Een aantal sporen zijn aangetroffen die worden onderzocht door de technische recherche.

Frisdrank buit bij inbraak
BREDA: Bij een bedrijf gevestigd aan de Kesterenlaan is dinsdagnacht getracht in te breken.De drie klapdeuren aan de achterzijde van het bedrijf zijn ingeschopt waarna de koelkast met frisdrank is leeggehaald. Vermoedelijk heeft de inbraak rond 01.30 uur plaatsgevonden aangezien het inbraakalarm op dat moment is afgegaan.

Man gewond na omvallen platen
BREDA: Een 63-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag gewond geraakt bij het construeren van een podium voor het jazzfestival. Een drietal aluminiumplaten van ongeveer 10 kg per stuk vielen door nog onbekende oorzaak om en kwamen op het slachtoffer terecht. Door adequaat optreden van een personeelslid kon de man snel uit zijn benarde positie worden bevrijdt. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend of de arbeidsinspectie een onderzoek in stelt.

Inbraak in zorgcomplex
BREDA: In een zorgcomplex aan de Burgemeester Manderslaan is maandagavond tussen 20.00 en 22.00 ingebroken. Het internetcafé in het complex was op dat moment niet afgesloten waardoor iedereen de ruimte kon betreden. Omstreeks 22.00 uur kwam men tot de ontdekking dat er een TFT scherm is meegenomen.

Diefstal uit bedrijf
BREDA: Vanuit een vergaderruimte van een bedrijf gevestigd aan de Smederijstraat is woensdagochtend een viertal laptops en een aantal GSMs weggenomen. De diefstal heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 11.00 uur en 11.30 uur.

Poging inbraak in bedrijf
ZEVENBERGEN: Dinsdagnacht is er getracht in te breken bij een cafetaria aan de Donk. Tijdens deze poging is een heleboel schade aangericht. Aan de achterzijde is eerst een rolluik vernield waarna de streng beveiligde achterdeur is getracht te openen. Dit lukte niet waardoor de daders hebben geprobeerd om aan de voorzijde van het cafetaria binnen te komen. Ook dit lukte niet.

FIJNAART: Ook in Fijnaart is getracht in te breken in een cafetaria/chinees aan de Molenstraat. Op dezelfde manier als in Zevenbergen is geprobeerd toegang te verkrijgen tot het pand. Er is hier veel schade aangericht. De daders zijn niet binnengeweest. De politie sluit niet uit dat het hier om dezelfde daders gaat en stelt een onderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst