Gemeente Smallingerland

Schoonmaakacties steken wijkbewoners aan
4 mei 2005

De gemeente is in 2004 gestart met de campagne Smallingerland Schoon. Dit in navolging van het landelijk initiatief Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl). Binnen die campagne is onlangs de Himmelwike georganiseerd. Hiervoor hebben 16 basisscholen in Smallingerland gedurende drie weken enthousiast meegedaan aan verschillende schoonmaakacties.

In dit kader heeft de wijkraad De Trisken op 19 april de samenwerking gezocht met de basisscholen "It Foarhûs" en "De Tweespan'. Zij hebben met zn allen de wijk goed onder handen genomen.

Een bewoonster van de Trisken vond dit zon goed initiatief dat zij spontaan 8 buurtbewoners aanspoorde om ook de handen uit de mouwen te steken. Dit resulteerde in een flinke opknapbeurt voor de speeltuin in de buurt. Wijkraad "De Trisken" had een grastrimmer geleend, waarmee het onkruid werd verwijderd.

Alle soorten gereedschappen kwamen van pas en vele containers en zakken werden gevuld met natuurlijk materiaal. De kantjes zijn weer bijgewerkt en de paden liggen er mooi bij, en zoals één van de bewoners meldde: Dat dit paadje het schoonste in De Trisken is, valt niet te ontkennen!.

(Met z'n allen genieten van een welverdiend ijsje)

De schoonmaakacties waren een succes en leiden wellicht tot steeds meer schoonmaakinitiatieven.