Gemeente Almere

BESTUUR IN ALMERE

College van B en W
Café-gesprekken op vrijdagmiddag
Vragen en antwoorden


DE STAD ALMERE
LEVEN, WONEN EN WERKEN IN ALMERE
ONDERNEMEN IN ALMERE

Vragen en antwoorden cafégesprek 29 april 2005

Vraag:
Wanneer worden de speeltoestellen in de Charlie Parkerstraat/Muziekwijk teruggeplaatst die in oktober 2003 zijn verwijderd door het attractiebesluit.

Antwoord:
De wethouder deelt mee dat in de raadsvergadering van 28 april jl. de budgetten zijn vrijgekomen voor herinrichting van de speelplaatsen en dat vanaf dit moment kan worden begonnen met de inrichting. Nagegaan zal worden of de Charlie Parkerweg ook wordt meegenomen in deze ronde.

Vraag:
Een burger vraagt aandacht voor zijn situatie omtrent zijn gezondheid. Aangelopen wordt tegen een onbegrijpelijke en peperdure situatie waarbij de zorgverzekeraar wel langdurige en regelmatige opname in het ziekenhuis vergoedt, maar niet het medicijn waardoor de burger aanzienlijk minder vaak in het ziekenhuis zou moeten worden opgenomen.

Antwoord:

De wethouder kan weinig voor deze burger betekenen omdat de gemeente hier geen rol in kan vervullen. Hij zal deze kwestie echter wel bespreken met wethouder J. Haanstra, belast met de portefeuille gezondheidszorg.

Vraag:
Burger vindt het onbegrijpelijk dat het bejaardenklaverjassen in Corrossia niet langer wordt gesubsidieerd door Stichting De Schoor die zijn subsidies weer van de gemeente krijgt. Kosten zijn moeilijk op te brengen van de AOW.

Antwoord:
De wethouder deelt mee dat De Schoor de invulling van de verkregen subsidie zelf bepaalt. Aangezien De Schoor ook minder subsidie van de gemeenteraad heeft gekregen zullen ook zij keuzes moeten maken.

Bovendien kiest het merendeel van de gemeenteraad voor financiële steun voor jeugdzaken ipv naar ouderenvoorzieningen. Wethouder adviseert te lobbyen bij de gemeenteraad.

Vraag:
Een burger, wonende in de Verzetswijk, vraagt namens medebewoners van de Samuel Esmeijerstraat aandacht voor de geluidsoverlast dat het verkeer op de Vrijheidsdreef veroorzaakt. De snelheidslimiet van 50 km/per uur wordt dusdanig vaak overschreden dat dit veel geluidshinder veroorzaakt. Gevraagd wordt om geluidswerende maatregelen.

Antwoord:
De wethouder zal het volgende nagaan:

* wanneer is de laatste geluidsmeting en verkeersmeting gedaan
* is er een mogelijkheid voor plaatsing van flitspalen
* waarom zijn er geen geluidsschermen op de brug

Deze pagina is bijgewerkt op: 5/4/2005 2:02:26 PM
Copyright © 2002 gemeente Almere. Alle rechten voorbehouden (Disclaimer).