Ingezonden persbericht


Persbericht Skate Bond Nederland

----------
Nederlands Kampioenschap Skeeleren Baan 2005

Hemelvaart in Medemblik in teken van NK

Op 5, 6 en 7 mei 2005 (Hemelvaartsweekend) zal in Medemblik het Nederlands Kampioenschap Skeeleren op de baan georganiseerd worden. Skeeleraars en schaatsers zullen gedurende drie dagen strijden om de landelijke titel. Tijdens het Nederlands Kampioenschap zullen (toekomstig) landelijk bekende schaats- en skeelertoppers strijden om de landstitel in de volgende categorieën: Pupillen 1, Kadetten, Junioren en Senioren. Gezamenlijk zullen de skeeleraars zorgen voor vele spannende momenten op de skeelerbaan in Medemblik.

Deelname

Voor iedereen geldt dat een licentie verplicht is om deel te nemen aan het NK 2005. Op daglicentie deelnemen is dus niet toegestaan. Voor de Senioren Heren en Dames is er een open inschrijving, iedereen kan dus deelnemen. Wel dient men zich van tevoren in te schrijven. De Pupillen 1, Kadetten en Junioren zijn verplicht om deel te nemen aan de 'Van der Wiel baantrofee' in Haulerwijk op 16 april 2005. Voor meer informatie over deelname aan het NK 2005 kan men contact opnemen met de Skate Bond Nederland, Postbus 114, 8084 ZJ, 't Harde. E-mail: heidi@skatebond.nl of kijk op www.skatebond.nl.

Meer informatie

Tijdens het Nederlands Kampioenschap wordt er gezorgd voor vertier op- en rond de baan voor jong en oud. Zo kan men een rondvaart en/ of stadswandeling door Medemblik maken, zijn er diverse (promotie)stands aanwezig en is er ook aan de inwendige mens gedacht. Vrijdagmiddag worden in de pauze van het programma skeelerwedstrijden georganiseerd voor de pupillen 2, 3 en 4. De entree is gratis.

U bent van harte welkom tijdens het toernooi op 5, 6 en 7 mei 2005 in Medemblik!

Voor meer informatie over het NK 2005 kunt u een kijkje nemen op de website van IJs- en skeelerbaanvereniging Radboud te Medemblik, een e-mail sturen of via telefoon: 0227-544866 (mw. A. Loos).

Bij voorbaat hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Namens Skate Bond Nederland en
IJs- en Skeelerbaanvereniging Radboud
Heidi van 't Hof en Anja Loos.

Meer info: www.radboudskating.nl

E-mail: nk2005@radboudskating.nl

----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skate Bond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skate Bond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.

----------
Over de Skate Bond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl