Ingezonden persbericht


----------

P E R S B E R I C H T

Ben Schröder maakt rentree bij Concours Hippique Eindhoven

Eindhoven, 29 april 2005 De Nederlandse springruiter Ben Schröder zal zijn rentree maken tijdens het Internationaal Concours Hippique Eindhoven, dat plaatsvindt van 5 tot en met 8 mei op het terrein bij de Karpendonkse Plas te Eindhoven.

Schröder brak eind februari zijn nek tijdens een springwedstrijd in Heikant en heeft twee maanden nodig gehad om te herstellen. De ruiter uit Tubbergen kiest het concours in Eindhoven om de draad weer op te pakken van zijn internationale sportcarrière.

Ondanks de hevige concurrentie van andere grote hippische evenementen zoals de Samsung landenwedstrijd in het Franse La Baule, zijn er tussen de deelnemers van de springwedstrijden in Eindhoven grote namen te ontdekken. Michael Whitaker, de nummer twee van de FEI Wereldbeker Finale in Las Vegas vorige week, komt samen met zijn neef Robert naar Eindhoven. Uit België komen de springruiters Jos Lansink, Marc van Dijck en Kristof Cleeren. Duitsland stuurt onder andere de amazone Helena Weinberg. Nederland is ruim vertegenwoordigd met de bekende namen zoals Eric van der Vleuten, Leopold van Asten, Jur Vrieling winnaar van de Eindhovense Derby 2004 - en dus Ben Schröder. De jonge Nederlandse talenten krijgen in Eindhoven uitgebreid de kans. Piet Raymakers Jr, Kevin van den Nieuwenhuyzen, Jack Ansems en Vincent Voorn zijn enkele namen die het in de toekomst moeten gaan maken.

Voor de dressuurwedstrijden in Eindhoven hebben onder andere Imke Schellekens-Bartels, Coby van Baalen, Madeleine Vrees en Tommie Visser zich ingeschreven.

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven is gratis toegankelijk en verwacht circa 90.000 bezoekers.

15f8e1.gif