Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3.272 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 05-05-2005
Tijd bericht: 17:16
Plaats: LIMBURG-NOORD
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 28 april t/m 5 mei 2005 in totaal 52.902 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.272 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten: helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 14.935 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1225 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Blerick, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 2 mei op de Karel van Egmondstraat in Venlo: een automobilist reed daar 117 km/u waar 50 km/u de limiet is.

64 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 26 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 13 weggebruikers werden geverbaliseerd voor diverse overtredingen: Negeren rood licht (11), geen APK gekeurde auto (1) en 1 automobilist reed onverzekerd rond. 25 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 25.279 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1031 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Reuver en Roermond.
De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 3 mei 2005 op de Rijksweg N280 in Roermond: 145 km/u waar 80 km/u de limiet is.

198 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 23 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 79 bestuurder kreeg een procesverbaal voor het negeren van rood licht;7 weggebruikers droegen geen helm. 27 weggebruikers werden geverbaliseerd voor diverse overtredingen: handheld bellen (3), constructiesnelheid bromfiets (3), geen rijbewijs of certifikaat (7), geen APK gekeurde auto (2) en 12 weggebruikers werden voor verschillende andere overtredingen geverbaliseerd. 62 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werd betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 11.078 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 565 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De hoogste snelheid die met de lasergun werd gemeten, was op woensdag 4 mei op de Rijksweg N280 in Horn: 167 km/u waar 100 km/u de limiet is. De controles vonden plaats in Horn en Roggel.

62 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 44 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel en 18 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werd betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 1.610 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 213 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Siebengewald en IJsselsteyn. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 3 mei op de Gochsedijk in Siebengewald: 120 km/u waar 50 km/u de limiet is.

19 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 6 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel (boete ¤ 45). Verder onder andere voor het niet kunnen tonen van geldig rijbewijs (8), rijden zonder kentekenbewijs (1) en zonder APK-gekeurde wagen (2).