Persberichten 5 mei 2005

's-Hertogenbosch 05-05-2005

VERDACHTEN GRAFFITISPUITEN AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 15 jarige en drie 14 jarige jongens uit Rosmalen zijn op 4 mei 2005 op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti aan de Rietbeemdenborch te Rosmalen. De spuitbussen zijn inbeslaggenomen en de jongens zullen doorverwezen worden naar HALT.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Haarsteeg - Een 50 jarige man uit Haarsteeg is op 4 mei 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 14 jarig meisje uit Haarsteeg. De zoon van de verdachte en het slachtoffer hadden op de Ambrosiushof te Haarsteeg een meningsverschil over een wel of niet gepleegde vernieling en op een gegeven moment bemoeit de verdachte zich ermee en slaat het 14 jarige meisje in het gezicht. De man is aangehouden.

VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 39 jarige man uit Den Bosch is op 4 mei 2005 aangehouden ivm diefstal van een GSM van een 26 jarige vrouw uit Den Bosch. De vrouw liep op de Schilderstraat te Den Bosch, toen de verdachte en een, nog onbekende, man haar tegemoet kwamen op de fiets. Toen ze in de buurt van de vrouw waren, scholden ze haar uit. Omdat de vrouw zich bedreigd voelde, belde ze een vriendin. De mannen pakten hierop haar GSM af en toen ze zagen dat de gewaarschuwde vriendin eraan kwam vluchtten ze weg. Met behulp van enkele andere kennissen van het slachtoffer zijn ze de mannen gevolgd en konden een van de mannen op de Oostwal te Den Bosch vasthouden tot de politie kwam. De man is inverzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Tegen een 30 jarige automobilist uit Veghel is op 5 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.00 uur op de Deken van Miertstraat te Veghel. De man bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

AANRIJDING LETSEL

Oss - Bij een aanrijding op de Kromstraat te Oss op 4 mei 2005 omstreeks 19.45 uur is een 15 jarige bromfietser uit Berghem gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Zijn 15 jarige duopassagier uit Oss raakte licht gewond. De jongens kregen op de scooter geen voorrang van een 36 jarige automobilist uit Heesch, die met zijn auto rechtsaf sloeg.

RIJDEN ONDER INVLOED

Langenboom - Tegen een 26 jarige automobilist uit Uden is op 5 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.35 uur op de Fazantenweg te Langenboom.