Politie Zaanstreek-waterland


13:58 04-MEI-05
WORMER, DORPSSTRAAT
Man geslagen door bloemenplukkers
Een 49-jarige man uit Wormer heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling, belediging en bedreiging gepleegd op dinsdag middag om ongeveer drie uur door een man en een vrouw die bloemen uit zijn tuin plukten. De aangever sprak het stel aan waarna de bloemenplukster begon te schreeuwen en hem aanviel. Toen hij zich verweerde zou de man hem hebben geslagen en een grasmaaier en heggenschaar naar zijn hoofd hebben gegooid. Na een scheldpartij met beledigingen en bedreigingen zou het stel zijn doorgelopen. De man en vrouw zijn vermoedelijk tussen de 45 en 50 jaar oud en hebben een Oost-Europees uiterlijk. De man was ongeveer 1.90 meter lang en had een stevig postuur met gedekt kort zwart haar met grijze plukken. De vrouw was ongeveer 1.65 meter lang en had een tenger postuur en lang zwart haar. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Wormer via 0800-8844.

14:16 04-MEI-05
ZAANDAM, WESTZIJDE

Politie pakt vluchtende winkeldieven

De politie heeft een 16- en 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden die worden verdacht van diefstal van een stapel kleding bij een sportwinkel. Twee scooters stopten volgens een getuige voor de winkel, de passagiers gingen naar binnen en kwamen even later met ieder een stapel kleding naar buiten. De scooters gingen er met de gestolen waar en de passagiers vandoor. Dankzij goede signalementen en een zoekactie van meerdere politieauto's en bikers konden de twee verdachten worden aangehouden. Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld en de bromfiets werd in beslag genomen. Naar de goederen en mededaders wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.

18:39 04-MEI-05
NOORDBEEMSTER, A7

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 49-jarige man uit Wervershoof is door de politie aangehouden omdat hij in een personenauto met drank op een aanrijding heeft veroorzaakt. Een 39-jarige bestuurder van een personenwagen uit Enkhuizen zag de verdachte slingerend over de snelweg rijden vanuit de richting Purmerend en belde de politie. De beller zette zijn auto op de vluchtstrook stil en hij liep een hersenschudding op toen zijn auto vervolgens door de verdachte werd aangereden. De veroorzaker reed door in de richting van Hoorn maar kon door de gealarmeerde agenten worden aangehouden. Bij de blaastest kreeg de man ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol op de teller. Zijn rijbewijs was al eerder voor een alcoholmisdrijf ongeldig verklaard. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Het slachtoffer kon na een nachtje observatie in het ziekenhuis naar huis.

21:23 04-MEI-05
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Politie zoekt getuige aanrijding bromfietser
De politie wil graag een man spreken die vermoedelijk getuige was van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets waarbij een 18-jarige Assendelftse gewond raakte. Een personenauto reed in Zuidelijke richting over de Dorpsstraat en wilde ter hoogte van nummer 689 linksaf slaan net op het moment dat een bromfietser de auto wilde inhalen. De bromfietser, een 17-jarige jongeman uit Wormer, kwam ten val en zijn passagiere werd met, vermoedelijk een gebroken been, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een wat oudere man met een grijs baardje in een groene stationwagen, die vermoedelijk heeft gezien wat er is gebeurd, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.


---- --