Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 mei 2005

Politieman achtervolgt automobilist na verkeersovertreding

BERGEN OP ZOOM: Een politieman zag donderdagmorgen in alle vroegte aan de Steenbergsestraat een automobilist in de tegengestelde rijrichting rijden. Hij besloot de bestuurder aan te spreken op zijn gedrag en blokkeerde de doorgang. De politieman stapte uit zijn auto en wenkte de bestuurder van de andere auto hetzelfde te doen. Deze reed echter plotseling achteruit en ging er vandoor. De politieman zette, op veilige afstand, de achtervolging in. Op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Antwerpsestraatweg reed de bestuurder van de andere auto echter tegen een boom. De drie inzittenden sprongen uit de auto en renden weg. Omdat de politieman alleen was, heeft hij om veiligheidsredenen de komst van zijn collegas afgewacht. Deze hebben in de directe omgeving nog korte tijd gezocht, maar geen van de drie mannen nog aangetroffen. De auto moest worden getakeld. De eigenaar van de auto meldde zich vanmorgen bij de politie om aangifte te doen van diefstal van het voertuig, dat vannacht aan de Vlierstraat geparkeerd had gestaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak in winkel

BERGEN OP ZOOM: Bij een inbraak in een winkel aan de Vlaszak werden in de vroege morgen van donderdag 5 mei diverse CD-spelers en telefoons weggenomen. De bedrijfsleider schakelde de politie in, nadat hij omstreeks 5.15 uur was geattendeerd op een inbraakalarm. Ter plaatse werd geconstateerd dat er daadwerkelijk was ingebroken. Een ruit van de winkel was vernield en het hekwerk erachter geforceerd. In de winkel was de ruit van een vitrinekast vernield. Uit de vitrinekast werden diverse goederen gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen en de Technische Recherche verzocht een onderzoek in te stellen.

Auto buit na woninginbraak

HOEVEN: Onbekenden wisten in de nacht van woensdag op donderdag door gaatjes te boren in verschillende kozijnen van een woning in te breken in een woning aan de P. Cuijperslaan. Uit de woning werd de autosleutel meegenomen van een BMW, die op de oprit geparkeerd stond. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de blauwe auto met het kenteken 83-NV-XR internationaal als gestolen laten registreren.

Courage incasseert openstaande vonnissen

ROOSENDAAL: Woensdagavond troffen medewerkers van Courage het speciale team ter bestrijding van de drugsoverlast tijdens een
coffeeshopcontrole een 27-jarige Roosendaler, van wie bij persoonscontrole bleek dat er nog 3 vonnissen tegen hem openstonden. De man werd meegenomen naar het bureau, waar hij de vonnissen (in totaal 382,88 euro) voldeed. De man werd hierop weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling vriendin

ROOSENDAAL: Een vrouw uit Roosendaal heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door haar 19-jarige vriend. Toen de vrouw vannacht thuis kwam in haar woning in de wijk Borchwerf en de man wilde aanspreken op zijn door haar gesignaleerde overspelige gedrag, ontstak de man volgens haar in woede. Hij zou haar bij de keel hebben gegrepen en haar verschillende malen met geschoeide voet hebben geschopt, totdat zij ontzet werd door te hulp geschoten vrienden. De politie heeft de man hierop aangehouden. De man verklaart tegenover de politie dat het juist zijn vriendin was, die geschopt en geslagen heeft. De politie heeft enkele getuigen gehoord en de jongeman donderdag met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.

Behulpzame automobilist alert bij pechgeval op Rijksweg

WOUW: Een automobilist, die donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur ter hoogte van Wouw op de Rijksweg A58 reed, signaleerde dat een medeweggebruiker problemen met zijn voertuig had. De attente weggebruiker probeerde een ongeluk te voorkomen door achter de auto met pech te gaan rijden en de alarmlichten van zijn eigen voertuig te ontsteken. Op deze wijze wilde hij het achteropkomende verkeer waarschuwen. Hij moest zijn behulpzaamheid echter met brokken bekopen, want toen plotseling de remmen van de pechauto het begaven, kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. Beide partijen waren het eens over de toedracht van het ongeval en hebben zelf een schadeformulier ingevuld.

Auteur: Manon Ostendorf