Waterschap Velt en Vecht



2 mei 2005

`Open Dag 5 mei: `Van Bargerveen naar Veenpark toe'

Van 1 tot en met 8 mei a.s. is het weer tijd voor de Veenweek. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Deze dag staat in het teken van het herstel van de Runde, een voormalig veenriviertje.Er wordt een speciale tocht langs de Runde georganiseerd. De tocht, waarbij vanaf twee verschillende plaatsen gestart wordt, kan te voet, per fiets of per auto gemaakt worden en is vooral gericht op kinderen.

Langs de acht kilometer lange route is voor kinderen een speurtocht uitgezet om zo op een speelse en educatieve manier in contact te komen met de natuur. Er kunnen diverse activiteiten beoefend worden (zie onderstaand programma). En er is een prijsvraag, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Op verschillende plekken kan een hapje en drankje gekocht worden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De tocht kan gestart worden tussen 10:00 uur en 15:00 uur vanaf de parkeerplaats van het Staatsbosbeheer aan de Verlengde Scheperweg / Hoge Weg te Zwartemeer of vanuit het Veenpark, Berkenrode te Barger Compascuum. Bij het Veenpark is het in beperkte mate mogelijk om fietsen te huren.

's-Middags rijdt er een busje heen en weer tussen de twee startplaatsen om de wandelaars weer terug te brengen naar het startpunt. De open dag `Van Bargerveen naar Veenpark toe' is een initiatief van Staatsbosbeheer, het Veenpark, Dienst Landelijk Gebied, Waterschap Velt en Vecht, Waterschap Hunze en Aa's, Sportlandgoed 't Swartemeer en de provincie Drenthe.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jans de Vries, Staatsbosbeheer
tel: 06-53261643 / Jaap van Roon, Dienst Landelijk Gebied: 0652401274. Of kijk op de websites: www.bargerveen.info / www.veenpark.nl

Burgemeester Feithsingel 2, Postbus 330, 7740 AH Coevorden, Tel (0524) 592222, Fax (0524) 592200