Gemeente Bussum

6 mei: bevrijdingsbal in Bussum!

bevrijdingsbal.jpg

Om de 60ste verjaardag van de bevrijding extra luister bij te zetten wordt op 6 mei op het Wilhelminaplantsoen te Bussum een groots bevrijdingsbal in de open lucht georganiseerd.

De Stichting Militair Depot, de horecaondernemers rond het plein en winkeliersvereniging Bussums Winkelhart hebben de handen ineengeslagen om een fantastisch evenement anno 1945 neer te zetten.

Vrijdagmiddag 6 mei begint het al met diverse optredens op het podium op het voor het verkeer afgesloten- Wilhelminaplantsoen. Overigens: de parkeergarages zijn open en parkeren is op deze dag GRATIS in het gehele centrum. De stemming komt er op deze vrijdagmiddag en koopavond al lekker in. Inn The Mood, Zorba de Griek en Brasserie De Smorre verzorgen uw hapje en drankje. Ook IJssalon Irene en vishandel Honing zijn van de partij.

Om 20.00 uur start het echte bevrijdingsprogramma. Het plein wordt omgetoverd om de bevrijders welkom te heten en 5 jaar bezetting eruit te dansen! De deelnemers aan Bussum Bridgehead komen in uniform of originele burgerkleding uit de tijd naar het centrum.

Allereerst treedt Paul Harper op, een Engelse entertainer met een perfecte act uit de jaren veertig. Je zou zweren dat George Formby, die het moreel er bij de Britse troepen tijdens de oorlog in wist te houden, Bussum bezoekt. Met zijn meeslepende zang, dans en grappen sleept hij het publiek helemaal mee.

Van 21.00 uur tot middernacht bent u in handen van Bill Baker´s Big Band. Zij treden op als Glenn Miller´s Army Air Force Band en weten, in de juiste stijl van 1945, iedereen op de dansvloer te krijgen. Bekende nummers als American Patrol en In the Mood worden afgewisseld door minder bekende maar o zo swingende muziekstukken. De band neemt geregeld deel aan Glenn Miller-concoursen in Amerika en weet daar steeds de beste prijzen weg te slepen.

Bussum is blij deze magnifieke band naar het bevrijdingsfeest te hebben kunnen krijgen.

Het publiek wordt uitgenodigd zich te kleden anno 1945. Voor het meest origineel geklede paar is er een leuke prijs.