Gemeente Den Haag

april 2005
Koningskade afgesloten door asfalteren (26 april)

Van vrijdag 6 tot en met donderdag 12 mei 2005 krijgt de Koningskade tussen de Wassenaarseweg en het Korte Voorhout (Bosbrug) een nieuwe laag asfalt. De Koningskade wordt dan in delen volledig afgesloten voor al het autoverkeer. Het verkeer zal hier veel hinder van ondervinden. Iedereen die in deze periode via de Koningskade zou willen reizen, wordt daarom dringend geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Onderhoud
Dat het asfalt op de Koningskade dringend aan groot onderhoud toe is, is te zien aan de diepe sporen en ribbels voor de verkeerslichten. Om de weg weer voor langere tijd geschikt te maken voor het verkeer, moeten meerdere lagen asfalt worden vervangen.

Afsluitingen
Van vrijdag 6 mei tot en met zaterdag 7 mei is het deel van de Koningskade tussen de Wassenaarseweg en de Zuid-Hollandlaan volledig afgesloten. Vervolgens is op zondag 8 mei de gehele Koningskade tussen de Wassenaarseweg en het Korte Voorhout volledig afgesloten voor alle verkeer. Tot slot is van maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en het Korte Voorhout volledig afgesloten.

Reisadvies
De afsluiting van de Koningskade heeft grote gevolgen voor het autoverkeer. Iedereen die tussen 6 en 12 mei via de Koningskade zou willen reizen, wordt daarom aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Eventueel kan het autoverkeer de omleidingsroutes volgen. Wel moet het verkeer rekening houden met extra reistijd in deze periode.

Parkeren Malieveld tijdelijk niet mogelijk
De Parking Malieveld is vanwege het asfalteren van de Koningskade van zondag 8 tot en met donderdag 12 mei a.s. niet bereikbaar. Om gebruikers van deze parkeergarage hierover tijdig te informeren, heeft de beheerder van Parking Malieveld aankondigingsborden geplaatst bij de in- en uitgang van de garage. Ook zijn er voor de klanten van de parkeergarage flyers beschikbaar met alle informatie over de afsluitingen.

Meer informatie
De meest recente informatie over de werkzaamheden aan de Koningskade en de omleidingsroutes zijn te vinden op de website www.denhaag.nl/koningskade. Ook staan hier plattegronden op vermeld met de locaties waar wordt gewerkt.