Gemeente Amersfoort

Stichting Amersfoort Prominent op de Kaart

Persbericht

"Ontmoet Amersfoort" in het teken van regionaal vakmanschap en ondernemerschap

Op vrijdag 6 mei 2005 organiseert de Stichting Amersfoort Prominent op de Kaart de bijeenkomst Ontmoet Amersfoort: een ontmoeting tussen bestuurders, ondernemers en andere smaakmakers uit de regio. Van VMBO t/m HBO is het motto waaronder toekomstig en huidig vakmanschap en ondernemerschap tijdens deze bijeenkomst elkaar ontmoeten. De bijeenkomst biedt het regionale beroepsonderwijs (Amersfoort e.o.) gelegenheid om zich te presenteren aan de regionale werkgevers en organisaties. Zonder actieve betrokkenheid van het werkveld is er nl. ook geen goed beroepsonderwijs te organiseren. Om de aanwezigen een duidelijk(er) beeld te geven is voor deze gelegenheid een "visitekaartje" gemaakt waarop alle scholen met hun beroepsopleidingen zijn opgenomen. Tijdens het ontvangst presenteren leerlingen hun vaardigheden vanuit de opleiding waaraan zij deelnemen (multi-media, horeca, beveiliging, uiterlijke verzorging).

De bijeenkomst kent twee prominente sprekers: de heren . Drs. Leo Lenssen, oud voorzitter College van Bestuur, ROC ASA: zal m.n. ingaan op zijn stelling dat innovatie en ondernemerschap onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat begint al op het vmbo . Prof. dr. Theo W.A. Camps bestuursvoorzitter van Berenschot Groep en bijzonder hoogleraar organisatiekunde & bestuurskunde aan de Tias Business School van de Universiteit van Tilburg,(in zijn hoedanigheid als voorzitter Task Force Innovatie regio Utrecht) zal zich meer richten op innovatie als individuele en collectieve passie.

Aansluitend kunnen de gasten gaan genieten van de culinaire hoogstandjes van Amersfoortse restaurateurs tijdens Proef Amersfoort. De sfeer en ambiance van dit culinaire evenement bied de gasten van Ontmoet Amersfoort alle gelegenheid om nader met elkaar in gesprek te gaan.

Entreekaarten zijn te koop via eekc@amersfoort.nl.



Gemeente Amersfoort