Technische Universiteit Delft

Opening van twaalfde lustrum Vliegtuigbouwkundige Studievereniging

'Leonardo da Vinci' trekt vliegtuig

Zestig studenten van de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging (VSV) 'Leonardo da Vinci' trekken op 6 mei a.s. een vliegtuig van het type Douglas KDC-10 op luchtmachtbasis Eindhoven. Ze zullen het vliegtuig daarbij over een afstand van 60 meter verplaatsen. Deze ludieke actie vormt de opening van het twaalfde lustrum van de studievereniging van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Deze stunt combineert oude met nieuwe techniek. Oude techniek in de vorm van een Douglas KDC-10 die dit jaar 35 jaar in dienst is. Zij is, net als de studievereniging, met haar tijd meegegroeid en is nog steeds een belangrijk vliegtuig binnen de luchtmacht.

Nieuwe techniek in aanwezig in het touw waarmee getrokken gaat worden. Dit touw werd door Teijin Twaron speciaal voor deze stunt geproduceerd. Het is gemaakt van één van de modernste materialen, de aramidevezel Twaron. Twaron is een van de sterkste synthetische vezels van dit moment, met een treksterkte die wel vijf keer groter is dan van staal bij een hoge flexibiliteit. Vanwege deze eigenschappen wordt Twaron onder meer gebruikt voor kogelwerende vesten.

Noot voor de pers:

Voor nadere inlichtingen en een foto van de Douglas KDC-10 kunt u terecht bij:

Rogier van Drooge, bestuurslid externe zaken, Vliegtuigbouwkundige Studievereniging 'Leonardo da Vinci' tel. 015 278 5366 of 06 2480 9582, e-mail: vsv@lr.tudelft.nl.

De stunt zal tussen 10.30 en 13.00 uur plaatsvinden op vliegbasis Eindhoven. Wanneer u hier met één of meerdere personen aanwezig wilt zijn, dient u zich in verband met toegang tot dit defensieterrein, vóór vrijdagochtend (6 mei) 07.00 bij de VSV 'Leonardo da Vinci' (vsv@lr.tudelft.nl) op te geven, met vermelding van naam en geboortedatum. Op de dag zelf moet u een geldige identificatie (paspoort, Europese ID-kaart, of een rijbewijs) bij u hebben.