Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste strip van Marc Verhaegen exclusief in KidsWeek:

Senne & Sanne: Rebecca R.

KidsWeek wilde al enige tijd iets speciaals doen in verband met de viering van 60 jaar bevrijding. Naast onze interviews met mensen, die de Tweede Wereldoorlog nog zelf hebben meegemaakt, zochten we naar iets speciaals: iets unieks. Dankzij een tip van striptekenaar en KidsWeek-medewerker Jean-Marc van Tol kwamen we in contact met Marc Verhaegen.

Marc Verhaegen was jarenlang hoofdtekenaar van Suske & Wiske. Hij vindt dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog bekend moet blijven. Een strip is een goede manier om dit aan jongeren te vertellen. 'Veel mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn oud en kinderen van nu kennen de feiten niet meer', aldus Marc Verhaegen.

Zowel KidsWeek als Marc Verhaegen vinden dat deze strip er toch moet komen. Om het verhaal over de Tweede Wereldoorlog levend te houden. In de KidsWeek die verschijnt op 6 mei, staan de eerste twee pagina's van Senne & Sanne: Rebecca R.

Na dit voorproefje zullen de vier delen van dit exclusieve album bij KidsWeek verschijnen. Marc Verhaegen maakt nu de strip verder af. Verdeeld over vier nummers vinden lezers vanaf volgende maand de complete strip bij KidsWeek: op 3 juni, 15 juli, 12 augustus en 3 september. Abonnees ontvangen de stripboekdelen gratis. In de losse verkoop is de strip bij KidsWeek te koop. KidsWeek kost hierdoor ¬ 1,25 extra.



Ingezonden persbericht