Politie Hollands Midden

Datum: 6 mei 2005

Noordwijk Aanhouding na vechtpartij Op donderdag 5 mei, omstreeks 02.45 uur, heeft er een vechtpartij plaatsgevonden op de Grent tussen twee groepen jongeren in de leeftijd van 16-18 jaar. Vanuit een schouderduw is er een conflict ontstaan waarbij een 18-jarige jongen uit Katwijk de meeste klappen opliep. Een groep van ongeveer 10 man duwde en schopte de 18-jarige jongen waardoor hij letsel aan zijn gezicht opliep. De politie heeft de twee groepen uit elkaar gehaald en de 18-jarige jongen doorgestuurd naar de dokterspost. De politie heeft één verdachte inmiddels aangehouden en stelt een nader onderzoek in naar de vechtpartij.

Noordwijk Aangifte opgenomen na mishandeling In de Hoofdstraat, ter hoogte van de Bomstraat, is in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei, omstreeks 01.30 uur, een 18-jarige Noordwijker mishandelt door een nog onbekende jongen. De verdachte heeft zonder enige aanleiding de 18-jarige Noordwijker een vuistslag in het gezicht gegeven. De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling en de politie zal een onderzoek instellen naar de verdachte.

Rijnsburg/ Noordwijk Aanhouding na het rijden onder invloed Op donderdag 5 mei om 22.00 uur haalde een personenauto met hoge snelheid een dienstvoertuig van de politie in op de Provincialeweg (Noordwijk). De politie hield de automobilist staande en onderwierp de man aan een blaastest. De man blies een uitslag van 440 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De man, een 44-jarige Noordwijkerhouter, kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en een proces-verbaal. Op vrijdag 6 mei, hield de politie rond 00.30 uur een 23-jarige Rijnsburger aan op de Frederiksoordlaan te Rijnsburg. Ook deze man had teveel gedronken om achter het stuur plaats te mogen nemen. De uitslag van de blaastest was 290 ug/l. De man kreeg een rijverbod van één uur opgelegd en tevens een proces-verbaal.

Leiden Aanhouding na mishandeling

Op donderdag 5 mei 2005, rond 02.30 uur 's nachts, raakte op de Maredijk een 34-jarige Leidse man en een 30-jarige Leidse vrouw slaags. Een uit de hand gelopen ruzie zorgde voor wat kleine verwondingen bij de vrouw aan een scheenbeen en een hand. De man heeft verwondingen aan zijn mond opgelopen en is door de politie aangehouden nadat de vrouw aangifte had gedaan.

Leiden Rijden onder invloed

Op donderdag 5 mei 2005 zijn twee automobilisten en twee brom/ snorfietsers aangehouden omdat zij na de blaastest een teveel aan alcohol in hun lichaam hadden. Aan beide autobestuurders is naast een proces-verbaal ook een rijverbod opgelegd. De bromfietsers ondergingen hetzelfde lot waarbij één snorfiets ook nog een technisch onderzoek moet ondergaan. De snorfietser beschikte noch over een certificaat noch over een verzekering waarna proces-verbaal is opgemaakt Een technisch onderzoek moet uitwijzen wat er daarnaast aan de snorfiets mankeert. Als dit teveel is dan neemt de politie het voertuig in beslag.

Benthuizen Verkeersongeluk met wielrenners De politie heeft geassisteerd bij een ongeluk waar wielrenners en een automobilist bij betrokken waren. Drie wielrenners reden op donderdag 5 mei om 11.00 uur op de Dorpsstraat richting de T-kruising met de Van der Eijkstraat. Vanuit de Dorpsstraat kwam echter juist een personenauto aangereden die af wilde slaan in de richting van Van der Eijkstraat. Door een geparkeerde auto had de automobilist, een 22-jarige man uit Benthuizen, geen goed overzicht op de kruising en zag de naderende groep wielrenners over het hoofd. Een 51-jarige wielrenster moest hierbij hard in de remmen knijpen, een tweede wielrenner die achter haar reed, een 58-jarige Leidenaar botste vervolgens tegen de wielrenster aan. De wielrenster viel hierdoor en kwam in botsing met de geparkeerde auto. Blikschade en kneuzingen waren het gevolg van de aanrijding.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na rijden onder invloed Op de rotonde van de Schielandweg verleende een personenauto komende vanuit de Kortenoord geen voorrang aan een dienstvoertuig van de politie op donderdag 5 mei rond 18.30 uur. De politie heeft de automobilist vervolgens achtervolgt en staande gehouden op de Zuidplaslaan. De man had een sterke dranklucht om zich heen hangen en de politie heeft hem naar aanleiding hiervan onderworpen aan een alcoholtest. De uitslag van 515 ug/l (limiet 220 ug/l) leverde hem een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal op.

Schoonhoven Aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft donderdag 5 mei, omstreeks 22.30 uur, een 48 jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vrouw. De man zou de vrouw onder andere met geweld tegen de muur geduwd hebben. De vrouw wist met haar dochter en een vriendin de woning uit te vluchten. De man is daarna door de ingeseinde politie aangehouden en wordt verhoord. De vrouw en dochter hebben elders onderdak gevonden.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na rijden onder invloed

Op 5 mei 2005 omstreeks 09.30 uur hield de politie op een parkeerplaats van een tankstation aan de A20 een 29 à 30-jarige automobilist uit Brussel aan op verdenking van alcoholgebruik Een medewerker van het tankstation, die de man eerder had zien binnenkomen, waarschuwde de politie toen hij vermoedde dat de automobilist onder invloed van alcohol was en eventueel gevaar zou opleveren voor andere bestuurders op de A20. De man werd een blaastest afgenomen en blies 710 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd. Tevens is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Op dezelfde avond rondom 20.30 uur hield de politie tijdens een alcoholcontrole een 23-jarige automobilist aan. De man blies 495 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. De bestuurder is een rijverbod van vijf uur opgelegd en kreeg proces-verbaal.

Krimpen aan de Lek Proces-verbaal na rijden onder invloed Op 5 mei 2005 omstreeks 01.00 uur hield de politie op de Hoofdstraat een 44-jarige automobiliste uit Krimpen aan de Lek aan. De vrouw blies 355 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. De vrouw is een rijverbod van drie uur opgelegd en kreeg proces-verbaal.

Gouda Aanhouding na poging inbraak De politie heeft op 5 mei 2005 omstreeks 00.15 uur een 23-jarige man uit Boskoop aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De man wordt ervan verdacht samen met een andere nog onbekende man geprobeerd te hebben in te breken in een pand aan het Wilsonplein. De politie wist na achtervolging de man aan te houden bij zijn woning. De verdachte wordt verhoord. Het is nog niet duidelijk wat er uit het pand is weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --