Politie Groningen

Persberichten vrijdag 6 mei 2005

Provincie Groningen 06-05-2005 -

Stadskanaal: politie houdt jongeren aan voor diefstal
De politie heeft donderdagavond aan de Elzenhage in Stadskanaal drie mannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar, allen uit Stadskanaal aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de drie op de rotonde in de Atlantislaan in Stadskanaal een bord met het opschrift crematorium losschroefden van de bevestiging. Ze namen het bord mee en gingen er vandoor. Kort daarop konden ze worden aangehouden. De verdachten werden meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Ze bekenden de diefstal en deden afstand van het gestolen bord. Dat wordt teruggeplaatst. De politie nam het gereedschap van de verdachten, kniptangen, een bahcosleutel en handschoenen, in beslag.

Siddeburen: auto in sloot; politie houdt bestuurder aan Een 33-jarige man uit Siddeburen belandde donderdagavond met zijn auto in een sloot langs de Oudeweg in zijn woonplaats. Voorbijgangers belden de politie, maar toen agenten op de plaats van het ongeval aankwamen bleek de bestuurder weg te zijn gelopen. Hij werd thuis aangetroffen. De man bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.15 promille alcohol uitwees. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal heengezonden. Zijn auto is door een nabij wonende boer met een tractor uit de sloot getrokken. De wagen bleek nauwelijks beschadigd.

Noordbroek: dronken automobilist door politie aangehouden Op de Rijksweg N33 bij Noordbroek heeft de politie donderdagavond een 25-jarige automobilist uit Littouen aangehouden. De man reed al slingerend over de N33. Hij werd door een mede weggebruiker tot stoppen gedwongen. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Onder het luid roepen van no police sprong de man kort na te zijn gestopt in een sloot. Kletsnat ging hij daarop weer naast zijn passagier (ook dronken) zitten. Inmiddels gewaarschuwde agenten namen de man mee naar het bureau. Hij weigerde in alle toonaarden om mee te werken aan de ademanalyse. Daarop is hij ter ontnuchtering ingesloten. Daarna wordt hij gehoord en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Het Litouwse rijbewijs van de man is ingevorderd.

Adorp: dronken automobiliste aangehouden
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht op de Provincialeweg N361 in Adorp een 37-jarige automobiliste uit Winsum aangehouden. De vrouw bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. De ademanalyse aan het bureau mislukte waarop van de vrouw een bloedproef is afgenomen. Ze is na verhoor met een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden. Tegen de vrouw is tevens proces-verbaal opgemaakt voor belediging omdat zij één van de agenten meerdere keren uitschold.

Zoutkamp: snelheidscontrole
Panserweg, limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 84 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 101 km.

In verband met een printerstoring zijn er (nog) geen berichten van Groningen Stad beschikbaar. Komen mogelijk nog met de
vrijdagmiddagberichten mee.