FloraHolland


Tribune in feeststemming op extra veildag

BLEISWIJK (5 mei 2005) - Dit jaar vielen Bevrijdingsdag en Hemelvaart op dezelfde dag. Hoewel de meeste bedrijven dicht waren op 5 mei, hebben de regionale vestigingen van FloraHolland hun deuren geopend vanwege Moederdag op 8 mei 2005. Om de aanwezige kopers, kwekers en medewerkers in de feeststemming te brengen vanwege Bevrijdingsdag werd de veiling op FloraHolland vestiging Bleiswijk geopend door een trompettist.

Deze muzikant bracht het Wilhelmus ten gehoor. Ondertussen kregen alle aanwezigen op de tribune een oranje tompouce. Na een daverend applaus werd gestart met de verkoop van een mooi assortiment bloemen en planten. De omzet op deze speciale dag kwam uit op 460.000 euro. Dat is ruim 40 procent meer dan op een normale donderdag.

In de week voor Moederdag is de aanvoer van bloemen en planten op bloemenveiling FloraHolland dusdanig hoog, dat het missen van een veildag zowel voor kopers als ook voor kwekers niet gewenst is. Met name donderdag is voor de detailhandel een belangrijke inkoopdag aangezien Moederdag de zondag daarop is. Om die reden hebben de regionale vestigingen Bleiswijk, Venlo en Eelde een extra veildag ingevoerd.


---