Politie Gelderland-Midden

Wageningen - 27 aanhoudingen rondom bevrijdingsfeest
Publicatiedatum: 06-05-2005

De Wageningse politie heeft donderdag rondom de festiviteiten in verband met bevrijdingsdag in totaal 27 mensen aangehouden in verband met ondermeer openlijke geweldpleging en/of vechtpartijen. Het merendeel van de verdachten is inmiddels al weer op vrije voeten. Daarnaast werden door het verkeershandhavingsteam bij alcoholcontroles nog eens 8 bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Rond kwart voor vijf moest de politie ingrijpen bij een vechtpartij op de Thorbeckestraat. Volgens omstanders zou daar een jongen in elkaar geslagen zijn, waarop agenten vier Wageningers variërend in leeftijd tussen 18 en 23 jaar aanhield. Later bleek dat het viertal gezamenlijk op stap was geweest en dat één van hen zich zou hebben misdragen. Hij zou daarop gecorrigeerd zijn door de overige drie. Op de Gasfabriekstraat hield de politie rond kwart voor zes twee Wageningers van 17 en 21 jaar aan. De 17-jarige bleek verwikkeld in een gevecht met een ander. Toen agenten de vechtenden wilden scheiden richtte de 17-jarige zich tegen hen. Toen hij daarop werd aangehouden wilde de 21-jarige de 17-jarige ontzetten. Ook de 21-jarige werd daarop aangehouden. De 17-jarige zit nog vast.
Een 25-jarige Renkumer en een 21-jarige Wageninger werden omstreeks half acht aangehouden op de Conventstraat omdat ze met flessen naar omstanders en gevels zouden hebben gegooid. Daarbij raakte voorzover bekend niemand gewond. Een 24-jarige Renkumer is in verzekering gesteld nadat hij even voor negen uur op het Bowlespark was aangehouden wegens vernieling en verzet tegen de politie. Agenten betrapten de Renkumer toen hij op een geparkeerd staande stond te springen en daardoor schade veroorzaakte. Omstreeks kwart over negen hielden surveillerende agenten op het Bowlespark een zeventienjarige man uit Maurik aan wegens bezit van harddrugs. De agenten hadden gezien dat de man bij het zien van de agenten iets in een van zijn zakken stopte. Bij controle bleek het om een tiental pillen te gaan, vermoedelijk XTC. Een 22-jarige Heelsumer en een 18-jarige man uit Heteren werden in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks vier uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag. Beiden zouden op de Rooseveltweg een 24-jarige man uit Honselersdijk hebben geschopt en geslagen en konden op aanwijzen van getuigen op de Churchillweg worden aangehouden. Ook een 19-jarige Wageninger en een 17-jarig meisje uit Harderwijk zou door het duo mishandeld zijn. De overige verdachten waren aangehouden wegens belediging en het niet voldoen aan een bevel van agenten. Zij zijn na verhoor met een proces-verbaal, een boete of een dagvaarding vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - man in gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 06-05-2005

De Barneveldse politie heeft donderdagavond op de Bentincklaan een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van een auto. Agenten zagen rond zes uur op een parkeerplaats de bewuste auto stilstaan. Bij een routinecontrole bleek de auto te zijn gestolen in Amersfoort. De inzittende bleek de 22-jarige man te zijn. Hij werd vervolgens aangehouden en de auto in beslag genomen. De verdachte is later met de auto overgedragen aan de collega's in Amersfoort voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---