Stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht 06-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Alcomobilisten

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee mannen, van 30 en 31 jaar uit Utrecht, aangehouden.

Omstreeks 04.30 uur zagen surveillerende agenten op de Laan van Nieuw Guinea een auto rijden met een kapotte uitlaat. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, gingen de bestuurder en zijn bijrijder ervandoor. Via de Paramaribostraat, Bataviastraat en de Markassastraat hadden zij de auto gedumpt op de Groenweg en hadden zij het op een rennen gezet. Op de Molukkenstraat troffen de agenten de twee mannen aan en hielden deze aan. De 31-jarige bestuurder rook naar alcohol. De ademanalyse in het politiebureau wees 630 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 22-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 01.40 uur werd de bestuurder gecontroleerd op de Kanonstraat. Uit de blaastest op straat blek dat hij te veel had gedronken en hierop werd hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 805 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Poging inbraak

UTRECHT Op woensdagavond is een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een poging inbraak.

Omstreeks 23.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een bewoonster op de Koningsweg geluid had gehoord bij de keukendeur en een jongen had zien wegrennen. Na onderzoek in de omgeving konden agenten een 18-jarige man op de Gansstraat aanhouden, die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij fouillering van de man trof de politie inbrekersgereedschap aan. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Straatrovers aangehouden

UTRECHT Op donderdagavond zijn 5 jongens, van 13 en 14 jaar uit Utrecht, aangehouden op verdenking van het beroven van een 12-jarige jongen.

Omstreeks 20.15 uur zagen agenten 5 jongens rennend de Pieternieuwlandstraat oversteken in de richting van de Igenhouszstraat. Achter hen fietste een 12-jarige jongen, die de agenten meedeelde dat de jongens hem van zijn mobiele telefoon hadden beroofd. Op de Agnes van Leeuwenberchstraat konden zij 3 verdachten aanhouden. Op het Ingenhouszplantsoen konden ook de twee andere verdachten worden aangehouden. In een prullenbak waar de laatste verdachten werden aangehouden, werd de mobiele telefoon aangetroffen. Alle vijf de verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Vrouw gewond bij aanrijding

UTRECHT Op woensdagavond is een 48-jarige bromfietsbestuurster uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 18.40 uur reed een 27-jarige automobiliste uit Utrecht over de Havardlaan, komende uit de richting van de parkeerplaats van een sportcentrum. De 48-jarige bromfietsbestuurster reed over het fietspad, evenwijdig aan de Uppsalalaan, komende uit de richting van de Universiteitsweg. De automobiliste verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfiets, met een aanrijding tot gevolg. De bestuurster en bijrijder van de bromfiets raakten gewond. De 15-jarige bijrijder uit Utrecht had verwondingen aan zijn hand en werd ter plaatse behandeld. De bestuurster is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op donderdagmiddag is een 47-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar tas.

Omstreeks 16.50 uur liep de vrouw op de Burg. Norbruislaan. Plotseling voelde zij een trap tegen haar been, waardoor zij ten val kwam. Toen zij op de grond lag werd zij van haar tas beroofd. De twee verdachten zijn vervolgens weggefietst.

Signalement bestuurder van de fiets: licht getinte huidskeur, kort zwart krullend haar, 1.60m-1.70m, smal postuur, hij droeg een donkere broek, zilver/witte trui en donkere schoenen.

Signalement bijrijder: licht getinte huidskleur, kort zwart krullend haar, 1.60m-1.70m, hij droeg een donkere trui en broek.

De politie verzoekt getuigen die op of rond het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien, contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, via 0900-8844.