Politie Limburg-Zuid

Geen buit bij overval op Rabobank

Beek 06-05-2005 - Bij de gewapende overval op de Rabobank aan de Wethouder Sangersstraat in Beek, die woensdagmiddag 4 mei 2005 omstreeks 17.00 uur plaats vond, hebben de overvallers niets buit gemaakt.

Uit het onderzoek dat de districtsrecherche van het district Sittard direct startte, is een signalement van de twee overvallers samengesteld en is komen vast te staan dat zij gebruik hebben gemaakt van een motor.

Deze motor is een zogenaamde racer, kleur lichtgroen metallic, waarbij zowel op de benzinetank als op het achterspatbord vlammen waren aangebracht in de kleuren oranje/bruin/zwart. Deze motor heeft tijdens de overval op de parkeerplaats bij de personeelsingang gestaan.

Beide overvallers zijn ongeveer 1,80 meter groot. De een heeft een iets gezet en de ander een normaal postuur. Beiden droeg een helm. Bekend is dat één van deze helmen een opvallende fel blauwe kleur had. De helm die de andere overvaller droeg is vermoedelijk donker kleurig. De overvallers droegen donkere kleding.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Zij vraagt ook mensen zich te melden die de dagen voorafgaande aan de overval iets in de buurt van de bank is opgevallen, dat mogelijk in verband kan worden gebracht met de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie Limburg Zuid 0900-8844 (lokaal tarief).