Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 mei 2005

Vernielers aangehouden

Getuige treedt doortastend op

Hengelo

Op donderdag 5 mei meldt omstreeks 20.00 uur een getuige dat op de Deurningerstraat in Hengelo een knaap bezig was de achteruit van een bestelauto te vernielen met een stuk hout. Daarna zag de getuige deze en nog een tweede knaap in de auto zitten. En nog weer iets later zag de getuige dezelfde knapen in zijn richting fietsen, waarop hij de knapen liet stoppen. De inmiddels gearriveerde politie hield beide verdachten aan. Het betreffen twee minderjarigen uit Hengelo, een 13- en 14 jarige jongen. Bij de 13-jarige trof de politie een vlindermes aan en nam deze in beslag. Van de auto bleek de gehele achterruit vernield. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten. (05-055346)

Rijden met gestolen motor

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 5 mei omstreeks 22.00 uur zagen politiemensen een aantal motorrijders op de Hengelosestraat in Enschede rijden in de richting Hengelo. Het viertal trok de aandacht omdat zij geen van allen een helm droegen. Ter hoogte van Het Capitool in Enschede zette de politie hen aan de kant voor controle. Daar bleek dat een van hen, een 18-jarige Enschedeër reed op een als gestolen gesignaleerde motor. De politie hield de verdachte aan en nam de motor in beslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-055369)

Bedreiging en vernieling

Verdachte aangehouden

Almelo

Op donderdag 5 mei werd omstreeks 19.10 uur bij de politie een bedreiging en vernieling gemeld bij een horecagelegenheid aan de Catharina van Renneslaan in Almelo. De 29-jarige Almelose ondernemer deed aangifte van vernieling en bedreiging. Hij had daarvoor een klant in zijn zaak gehad die wel vaker kwam. De klant zat achter de gokkast en tegen sluitingstijd werd hem verzocht de zaak te verlaten. De man weigerde dit en begon daarop het personeel te bedreigen. Vervolgens smeet de man een bierflesje naar het schap en vernielde daarmee de glazen schappen. Daarna verliet de man de zaak. Meerdere personeelsleden voelden zich ernstig bedreigd door de man en doen hiervan aangifte. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen en hield hem vervolgens omstreeks 22.00 uur aan. De verdachte, een 48-jarige Almeloër is voor verhoor opgesloten. (05-055321)

Poging inbraak in bedrijf

Politie houdt twee verdachten aan

Hengelo

Op donderdag 5 mei werd omstreeks 23.45 uur een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Eggerinksweg in Hengelo. Beveiligingsmedewerkers zagen twee personen die mogelijk bezig waren in te breken en zetten daarop het bedrijfsterrein af. In de directe omgeving stond een auto, mogelijk van de inbrekers. De politie trof naast het pand twee verdachten aan, waarvan een van hen door de politie herkend werd als gebruiker van de aangetroffen auto. De twee verdachten werden aangehouden. Het betreffen een 21-jarige Hengeloër en een 21-jarige Haaksbergernaar. In de kleding van een van hen trof de politie inbrekerswerktuig aan en nam deze in beslag. Ook in de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie liet de auto voor sporenonderzoek afslepen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten. (05-055408)

Vernieling auto

Verdachte aangehouden

Vroomshoop

Op donderdag 5 mei werd omstreeks 23.00 uur gemeld dat er een auto was vernield voor een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Vroomshoop. Een 32-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk was in beschonken toestand naar zijn auto gelopen en kon de auto niet goed inkomen. De man gaf daarop een trap tegen de daarnaast geparkeerd staande auto, waardoor een fikse deuk ontstond. De eigenaar van deze auto, een 19-jarige vrouw uit Hellendoorn deed aangifte van vernieling. Op aanwijzing van getuigen kon de politie de verdachte in een woning aan de Boerweg in Den Ham aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-055402)

Rijden onder invloed

Rijbewijs verdachte ingenomen

Enschede

Op donderdag 5 mei werd door personeel van de parkeergarage aan het Van Heekplein in Enschede gemeld dat een dronken automobilist de parkeergarage wilde verlaten. De slagbomen waren door hen geblokkeerd, zodat de automobilist de parkeergarage niet kon verlaten. De politie trof de automobilist daar aan en hield de verdachte, een 47-jarige man uit Schuttorf (D) aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,21 o/oo. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-055406)

Belediging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op vrijdag 6 mei surveilleerden twee agenten omstreeks 05.00 uur op de Oude Markt in Enschede. Op een van de terrassen zat een groepje van ongeveer 10 personen. Tijdens het passeren van de agenten werd door een uit dat groepje gescholden naar de agenten. De agenten spraken de groep hierop aan, waarop de verdachte onmiddellijk opstond en hen nogmaals uitschold. De politie hield de verdachte, een 20-jarige Enschedeër hierop aan. De verdachte gedroeg zich tijdens de overbrenging erg agressief en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het bureau en opgesloten. (05-055468)

Man mishandeld

Twee verdachten aangehouden

Almelo

Op vrijdag 6 mei werd omstreeks 04.45 uur een mishandeling gemeld aan de Molenstraat in Almelo. Een 22-jarige Almeloër was door een man in zijn gezicht geslagen en wenste hiervan aangifte te doen. Op zijn aanwijzing trof de politie de verdachte, een 35-jarige Almeloër aan op de Molenstraat. De politie hield de verdachte, die in gezelschap was van een kameraad, aan. Deze kameraad, een eveneens 35-jarige Almeloër, probeerde de aanhouding te verhinderen door voor de verdachte te gaan staan. Na een aantal waarschuwingen weigerde de man weg te gaan, waarop hij werd aangehouden voor belemmering. Tijdens het overbrengen van de verdachte van de mishandeling vond deze het nodig de politiemensen uit te schelden en te bedreigen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De aanleiding van de mishandeling is nog onduidelijk en zal worden onderzocht. (05-055471)

Aanhoudingen na steekpartij

Ruzie tussen vader en zoon mogelijk aanleiding steekpartij, vader aangehouden

Almelo

Donderdagavond 5 mei om ongeveer 18.20 uur werd een steekpartij gemeld in de Frans Halsstraat in Almelo. Ter plaatse werd op straat een 20 jr. Almeloër aangetroffen met een bloedende wond in zijn schouder. Bij deze persoon stonden meerdere mensen waaronder naar later bleek zijn 22 jr. broer en zijn 49 jr. vader, beiden ook afkomstig uit Almelo. Het slachtoffer werd door een ter plaatse gekomen ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Uit een eerste ingesteld onderzoek werd duidelijk dat de broer en de vader mogelijk betrokken waren geweest bij de steekpartij die waarschijnlijk in een woning aan de Frans Halsstraat had plaatsgevonden. Hierop werden de 22 jr. broer en de 49 jr. vader aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 42 jr. oom van het slachtoffer, ook uit Almelo, probeerde deze aanhoudingen te verhinderen. Ondanks waarschuwingen dit niet te doen bleef hij de politiemensen in de weg lopen. Ook hij werd daarop ter zake ambtsbelemmering aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau is tegen de oom proces-verbaal opgemaakt en kon hij weer naar huis. Uit een verder onderzoek is nog niet komen vast te staan wat de aanleiding van het geheel is geweest en wat zich in de woning en eventueel op straat heeft afgespeeld. Wel werd duidelijk dat door de 22 jr. broer van het slachtoffer geen strafbaar feit is gepleegd. Hij is na verhoor weer heengezonden. In de loop van de avond werd door de behandelend arts doorgegeven dat het slachtoffer niet langer in het ziekenhuis hoefde te blijven en dat hij naar huis werd gestuurd. De 49 jr. vader is voor verder onderzoek opgesloten en in verzekering gesteld. (05-055311)

Aanhouding na mishandeling en vernieling

Man gaat door lint en slaat ruit in met ijzeren staaf

Almelo

Vrijdagmorgen 6 mei omstreeks 00.20 uur worden moeilijkheden gemeld in de Gebroeders van Doorenstraat in Almelo. Ter plaatse bleek dat door een man, die niet meer ter plaatse was, een ruit van een van de woningen was ingeslagen met een ijzeren staaf. Moeilijkheden waren begonnen toen een 18 jr. jongen uit Hardenberg, die bij de 18 jr. bewoner van de woning aan de Gebroeders van Doorenstraat op bezoek was geweest, problemen kreeg met een echtpaar en een zoon die bij zijn auto stonden. De mannelijke helft van het echtpaar had zonder enige aanleiding op de voorruit van de auto van de 18 jr. geslagen. Toen deze laatste om de reden hiervan vroeg, ging de man door het lint en wilde de 18 jr. te lijf. Zijn vrouw probeerde hem nog tegen te houden maar dat lukte niet. De jongen uit Hardenberg vluchtte terug naar de woning van zijn vriend. De rust keerde daarna terug en de man, vrouw en zoon gingen weg, zonder dat er nog verdere problemen waren geweest. De 18 jr. uit Hardenberg ging daarna opnieuw naar zijn auto en zag toen de man met een ijzeren staaf in zijn hand terugkeren naar de woning. Als er op bonzen op de deur niet wordt opengedaan slaat de man met de staaf die hij bij zich heeft de ruit van de woonkamer in. Hierop vertrekt de man samen met vrouw en zoon in een auto waarvan het kenteken wordt genoteerd. Door de politie wordt daarop naar het woonadres van de te naamgestelde van deze auto gegaan en in de woning wordt een 42 jr. Almeloër aangehouden als verdacht van het openlijk geweld aan de Gebroeders van Doorenstraat. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. Onderzoek zal verder worden verricht. Door de 18 jr. jongen uit Hardenberg is aangifte van mishandeling gedaan en door de 18 jr. bewoner van de Gebroeders van Doorenstraat van vernielen van de ruit. (05-055421)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --