Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht 06-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vernielers aangehouden

MAARSSEN In de nacht van donderdag op vrijdag 6 mei kreeg de politie om 03.45 uur de melding van een vernieling van een auto aan het Harmonieplein. Ook een bouwkraan die op een bouwterrein aan de Straatweg stond, zou vernield zijn. Dankzij getuigen troffen de agenten op de Westkanaaldijk twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen, een 18-jarige Maarssenaar en een 20-jarige man uit s-Gravenhage, werden aangehouden. Onderweg naar Westkanaaldijk raakte de antenne van de surveillanceauto door een door de verdachten gespannen kabel beschadigd. Een van de verdachten bekende de vernielingen. De politie doet nader onderzoek.

Brandstofdief aangehouden

LINSCHOTEN In de nacht van dinsdag op woensdag 4 mei om 03.15 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Woerden aangehouden die verdacht wordt van het stelen van brandstof uit een andere auto. De agenten zagen de Woerdenaar op een parkeerplaats aan de Haardijk staan en volgden hem enige tijd toen hij wegreed. Op de Regge in Woerden controleerden zij hem en troffen de agenten in de auto van de verdachte jerrycans met brandstof en hulpmiddelen aan. Op de Haardijk bleek inderdaad een auto te staan waaruit brandstof was weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

HARMELEN In de nacht van woensdag op donderdag 5 mei omstreeks 01.30 uur kwamen een 40-jarige bromfietser en een 27-jarige snorfietser in hun beider woonplaats met elkaar in botsing op de kruising Dorpsstraat
- Pompersplein. De bromfietsbestuurder verleende geen voorrang aan de snorfietser, die ten val kwam en met licht letsel naar het Hofpoortziekenhuis is vervoerd. De bromfietsbestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 535 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vier fouten bij één controle

MAARSSEN - Donderdagmorgen om 11.00 uur zagen surveillerende agenten op de Binnenweg een snorfietser rijden zonder verzekeringsplaatje. Bij controle bleek de bestuurder uit Maarssen pas 15 jaar oud te zijn. Zijn snorfiets had diverse technische gebreken en de jongen kon zich niet direct legitimeren. De overtredingen zijn in een proces-verbaal verwerkt. De jongen heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn snorfiets.

Brandstichting

WILNIS Donderdagmorgen 5 mei is de inboedel van een Jongeren Ontmoetingsplaats aan de Pieter Joostenlaan verbrand. De politie vermoedt brandstichting. De politie zoekt getuigen die tussen 02.00 en 06.45 uur verdachte personen hebben gezien in de omgeving van de ontmoetingsplaats. Deze worden verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Toch rijden

BREUKELEN Donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur zagen surveillerende agenten op de Brugoprit een automobilist rijden, waarvan zij wisten dat zijn rijbewijs voor de duur van vier maanden was ingevorderd. De man, 30 jaar en uit Breukelen, werd aangehouden en zijn auto is in beslag genomen.

Aangehouden op verdenking diefstal motorfiets

BREUKELEN - Drie inwoners van Utrecht (16, 18 en 20 jaar) zijn op donderdag 5 mei omstreeks 04.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een motor.
Een politieman zag op het Zandpad drie personen met twee fietsen en een grijze motorfiets staan, vond dat verdacht en besloot hen aan te spreken. Hij vroeg hen onder meer naar de herkomst van de motorfiets. Zij verklaarden de motorfiets zojuist gevonden te hebben op het Zandpad. De motorfiets zou gestaan hebben tegen een paal. Bij nadere controle en verificatie van de opgegeven namen, zag de politieman dat de drie diverse gereedschappen bij zich hadden waarop hij besloot de drie aan te houden op verdenking van diefstal. Uit onderzoek kwam naar voren dat de motorfiets was gestolen vanaf de Scheendijk. De drie zitten nog vast en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.