Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht 06-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van donderdag op vrijdag 6 mei rond 0.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een gebouw aan de Hitteschild. Toen de agenten ter plaatse gingen, zagen zij een aantal personen wegrennen in de richting van het Kameraplein. Getuigen wezen een plaats aan waar de verdachten mogelijk verbleven. De agenten hebben in een woning aan het Kameraplein twee verdachten van 17 (uit Schoonhoven) en 19 jaar (uit IJsselstein) aangehouden voor verhoor. Het gebouw aan de Hitteschild bleek vernield. Onderzocht wordt nog of er goederen zijn weggenomen en of de verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn.

Aanhoudingen heterdaad bij hennep

NIEUWEGEIN Dinsdag 3 mei heeft de politie tussen 10.30 en 13.00 uur op drie plaatsen in het district Lekstroom hennepkwekerijen opgerold.

In een woning aan Apolloburg zijn zes verdachten aangehouden. Vijf vrouwelijke verdachten in de leeftijd van 17 tot 63 jaar uit Hilversum en Nieuwegein werden op heterdaad aangehouden, omdat zij bij de komst van de politie bezig met het oogsten van hennepplanten. Ook de vermoedelijke eigenaar van de kwekerij, een 48-jarige man uit Nieuwegein, is enige tijd later aangehouden. In totaal nam de politie op dit adres meer dan 200 planten (deels zojuist geoogst) in beslag.

Op de Sonatelaan werden een kleine 200 planten bij een in een woning actieve kwekerij aangetroffen. Twee Nieuwegeiners van 23 en 30 jaar zijn aangehouden.

Op de Kasteellaan is eveneens een kwekerij aangetroffen, waar de planten en toppen al geoogst waren. De planten en toppen hadden een totaal gewicht van meer dan twee kilo. Hier zijn drie verdachten, allen mannen uit Nieuwegein, van 20, 21 en 25 jaar aangehouden.

Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Naast de hennep, is ook alle apparatuur in beslag genomen.

Zwaar verkeersongeval

NIEUWEGEIN Woensdagavond om 20.10 uur vond op de Plettenburgerbaan een verkeersongeval plaats waarbij een 36-jarige motorrijder uit Houten ernstig gewond raakte.

Een 36-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zaandam reed uit de richting van Utrecht toen vermoedelijk zijn oplegger kantelde. De motorrijder die tegemoet kwam rijden evenals een personenauto met drie inzittenden werden geraakt door de vrachtwagen. De inzittenden van de personenauto werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en leken geen letsel te hebben. De motorrijder is met zwaar letsel naar het UMC in Utrecht vervoerd. De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Omstreeks 01.30 uur was de weg weer vrij.

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN Donderdagavond om 19.10 werden surveillerende agenten door voorbijgangers gewezen op een vernielde spoorboom aan de Poortdijk. Getuigen hadden gezien dat twee jongens aan de bomen gehangen hadden en dat toen één slagboom afbrak. De jongens, 13 en 14 jaar en uit IJsselstein, gingen er vandoor, maar door onderzoek in de buurt konden zij op de Televisiebaan worden achterhaald en aangehouden. Zij bekenden de vernieling en hebben een Halt-straf aangeboden gekregen.