Eemland zuid 11.30 uur

Eemland zuid 06-05-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De 27-jarige automobilist uit Amersfoort werd omstreeks 00.10 uur gecontroleerd op de Noordewierweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 790 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Met inbrekerswerktuigen op pad

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werden 4 mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk wilden gaan inbreken. Omstreeks 01.05 uur zagen surveillerende agenten een auto staan met hierin vier mannen in de leeftijd van 17 tot 21 jaar afkomstig uit Den Bosch en Utrecht. De mannen hadden een erg vaag verhaal waarom ze hier stonden. De agenten controleerden de auto en troffen hierin een groot arsenaal van inbrekersgereedschap. Kennelijk waren de mannen op inbrekerspad. De mannen werden ingesloten voor verder verhoor.

Broek zakken

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij zijn broek liet zakken. Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie de melding dat een 35-jarige man uit Huizen op de Steven van der Hagenlaan liep en zijn broek liet zakken voor passanten. Agenten troffen de man aan en hij werd aangehouden. Hij was erg in de war en werd op het bureau door een arts bezocht. Voor dit soort gedragingen kan men aangifte doen bij de politie.

Overval op woning

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een overval gepleegd op een woning. Omstreeks 22.00 uur werd aangebeld bij een woning aan de Leif Eriksonsstraat. De bewoonster deed open en werd direct de woning ingeduwd door twee personen. Er werd gedreigd met geweld en er moesten goederen worden afgegeven. Vervolgens verlieten de mannen de woning weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.