Politie Zeeland


---


Z-2507-2005 Aanrijding in Cadzand

Op de Zuidzandseweg / Ringdijk Noord in Cadzand vond donderdag om 22.10 uur een aanrijding plaats.
Een 23-jarige bestuurder uit de gemeente Sluis reed over de Zuidzandseweg en haalde een 64-jarige automobilist uit dezelfde gemeente in op moment dat deze, na richting te hebben aangegeven linksaf sloeg, de parallelweg van de Ringbaan Noord op. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


Z-ngbaan Noord op. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


Z-2508-2005 Rijden onder invloed
Op de Hoofdplaatseweg in Biervliet kreeg een 49-jarige Poolse automobilist vrijdag om 01.15 uur een rijverbod en een boete van E 500,- omdat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In de Calandlaan in Hulst werd donderdag om 20.20 uur een 28-jarige automobilist uit Stekene betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en moest zijn rijbewijs inleveren.


Z-2509-2005 Bekeuringen in Axel

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Axel de volgende bekeuringen uitgeschreven.
8x voor het urineren op de openbare weg, 2x voor het gooien van afval op straat en 1x voor het niet voldoen aan een vordering zich te verwijderen.


O-2510-2005 Fietsen vernield in Goes

In de nacht van donderdag op vrijdag werden, door onbekenden, achter het station, vlak achter het tunneltje aan de zuidzijde van de spoorlijn vernielingen aangericht aan zeker 20 tot 30 fietsen.
De politie, die na een melding ter plaatse kwam trof de fietsen aan met kromgetrapte wielen; ook waren er fietsen over het hekwerk van een bouwterrein gegooid. Er zijn tot nu toe nog geen aangiften gedaan.


O-2511-2005 Diefstal uit auto

In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Jachthavenweg in Bruinisse een personenauto opengebroken.
Er werd een navigatiesysteem ter waarde van enkele duizenden euro's gestolen.


W-2512-2005 Diefstal brievenbus

Bij een gebouw aan het Meiveldpad in Middelburg werd donderdag tussen 18.00 en 21.30 uur de brievenbus gestolen.
De brievenbus heeft een waarde van enkele tientallen euro's.


W-2513-2005 Zakkenrollen

Op de Nieuwendijk in Vlissingen werd donderdag omstreeks 19.30 uur de portemonnee van een 16-jarige Middelburger gestolen.
De portemonnee met daarin persoonlijke papieren werd op een onbewaakt ogenblik uit zijn broekzak weggenomen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.