FloraHolland


Eerste FloraHolland lisianthuswaaier overhandigd

FLORAHOLLAND (6 mei 2005) - Op 28 april zijn de eerste FloraHolland lisianthuswaaiers overhandigd aan vier belangrijke exporteurs van Lisianthus: Hilverda De Boer, Floris Holland en CJ Vianen. De lisianthuswaaier van FloraHolland werd enthousiast ontvangen. In de waaier staan de meest verhandelde en veelbelovende nieuwe lisianthuscultivars afgebeeld. De cultivars zijn gerangschikt naar hoofdgroep en kleur. Dat maakt het voor de gebruiker makkelijk zoeken naar de gewenste cultivar.

Inkopers Bert Haasbroek en Leen van der Vijver van Hilverda De Boer ontvingen de eerste waaiers uit handen van productmanager Gerard Gardien van FloraHolland. Op FloraHolland vestiging Naaldwijk overhandigden veilmeester Hans Struik en bemiddelaar John de Jong de lisianthuswaaier aan exporteur Floris Holland. En op vestiging Rijnsburg ontving exporteur CJ Vianen de eerste lisianthuswaaier uit handen van assortimentsmanager Rick Minck.

FloraHolland introduceert deze eerste lisianthuswaaier op dit moment, omdat het aanbod lisianthus, naarmate de zomer dichterbij komt, sterk toeneemt. Daarnaast is half april de landelijke promotiecampagne Lisianthus in de UK gestart. FloraHolland ondersteunt deze campagne door middel van de waaier, omdat een groot aantal FloraHolland-inkopers zich richt op Engeland. Tevens is op FloraHolland het aantal KOA-kopers flink gegroeid. Deze kopers krijgen door de productwaaier een goed beeld van de beschikbare cultivars op FloraHolland. FloraHolland is marktleider op het gebied van de Nederlandse Lisianthus. Het kwalitatief goede aanbod Lisianthus is licht groeiend en kent tot nu toe een stabiele prijsvorming in 2005.

Internationaal gebruik
De toegevoegde waarde van de lisianthuswaaier wordt benoemd door manager Marketing en PR Brenda Sleeuwenhoek van Hilverda De Boer. Dit bedrijf bestelde maar liefst tweehonderd exemplaren van de FloraHolland lisianthuswaaier. "Wij sturen de lisianthuswaaiers naar onze klanten over de hele wereld. Aan de hand van de foto's en cultivarnamen in de lisianthuswaaier worden de bestellingen gedaan. Veel van onze klanten bestellen Lisianthus op kleur. Onze klanten en verkopers weten dankzij de productwaaier zeker dat ze het over dezelfde cultivar hebben met de kleur en het uiterlijk waar ze naar op zoek zijn. Ondanks de afstand kunnen onze klanten dus veel gerichter bestellen."

Bestellen
De FloraHolland lisianthuswaaier is te bestellen via de klantenservice van de vijf vestigingen van FloraHolland en via het Bemiddelingsbureau. Ze kosten 6,50 per stuk (excl. BTW en verzendkosten).

Fotobijschrift: Productmanager Gerard Gardien van FloraHolland overhandigt de eerste Lisianthuswaaier aan Inkopers Bert Haasbroek (rechts) en Leen van der Vijver (Klok Naaldwijk) van Hilverda De Boer.


---