Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


06 mei 2005


Apeldoorn - aanrijdingen met drank


Een 19 jarige automobilist uit Oldebroek is afgelopen nacht (do/vrij) rond 03.15 uur tegen een talud van een rotonde gebotst. De gebeurde op de Arhemseweg. Bleek dat de jongeman had gedronken en hij blies 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Een 33 jarige automobilist uit Apeldoorn moest vannacht ook zijn rijbewijs inleveren. De man reed rond middernacht over de Kuiltjesweg in Beekbergen richting de Stoppelbergweg. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een dier. Hierdoor reed hij in de berm en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De man had gedronken en hij blies op het politiebureau 2,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Apeldoorn - Van de fiets geschopt en geslagen


Een onbekende man heeft donderdagavond een 65 jarige inwoner uit Apeldoorn en een 61 jarige inwoonster uit Apeldoorn mishandeld. De twee Apeldoorners waren met een groep van 7 personen in de buurt van het Caterplein. Zij zagen de man staan plassen en maakten een opmerking. Hierop ging de man achter de groep aan en sloeg vervolgens de 65 jarige van de fiets. Terwijl de Apeldoorner op de grond lag bleef de onbekende op hem inslaan en schoppen. Omstanders wisten uiteindelijk de onbekende tegen te houden, waardoor het slachtoffer kon wegfietsen. Hierna schopte de man de Apeldoornse van de fiets. Zij hield hier een flinke hoofdwond en een pijnlijk arm aan over. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De onbekende man wist te ontkomen. De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart. Zij roept getuigen op zich te melden. De verdachte is rond de 30 jaar, heeft een kaal hoofd en ringbaardje en droeg een licht gekleurde jas.


Apeldoorn - Aanhouding na mishandeling


Agenten hebben afgelopen nacht een 17 jarige Apeldoorner aangehouden. De Apeldoorner was betrokken bij een vechtpartij, waarbij meerdere personen betrokken waren. Hij had een 30 jarige Apeldoorner een klap in zijn gezicht gegeven, waardoor deze licht gewond raakte. De 17 jarige werd in verzekering gesteld en zal worden verwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --