Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


06 mei 2005


Vaassen - Aanhouding na vernieling


Afgelopen nacht hebben agenten een 22 jarige man en een 21 jarige man, beiden afkomstig uit Vaassen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de twee een ruit hadden vernield bij een winkel aan de Dorpsstraat. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op.


Harderwijk / Putten - Drankrijders betrapt


Agenten hebben donderdagavond bij een controle op de Burg. De Meesterstraat in Harderwijk een 64 jarige automobilist uit Dronten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Een 51 jarige automobilist uit Hierden blies donderdagavond bij een controle op de Harderwijkerweg in Putten 1,6 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Vaassen - Tieners aangehouden


Agenten hebben donderdagmiddag rond 13.05 uur twee 16-jarige jongens uit Vaassen aangehouden. Eén van de twee reed op de Industrieweg op een mini- bromfiets. Met deze bromfiets is het niet toegestaan om op de openbare weg te rijden. De ander reed naast hem op de fiets. Agenten wilden de twee laten stoppen, maar ze gingen er vandoor. Ze konden worden aangehouden op de Koekoeksweg. De tieners waren erg recalcitrant en riepen beledigingen naar de agenten. Hierop werden ze overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen en beiden zullen worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Wapenveld - Bromfietser raakt gewond


Een 19 jarige bromfietser uit Wapenveld raakte donderdagmiddag gewond na een aanrijding. De Wapenvelder reed rond 12.15 uur over de Kade vanaf de Klapperdij. Hij gaf geen voorrang aan een 32 jarige automobilist uit Terwolde, die van rechts uit de Nachtegaalweg kwam. De bromfietser werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Putten - Woningbrand


Op een camping aan de Krachtighuizerweg was rond 18.20 uur brand ontstaan in een woning met een rieten kap. Aanvankelijk leek het een klein brandje rond de schoorsteen, maar de rieten kap vatte vlam. De brandweer had de brand snel onder controle, maar had nog enkele uren nodig voor het nablussen. De brand kon ontstaan doordat de bewoners de houtkachel stookten. Kennelijk is door de hitte brand ontstaan ter hoogte van de schoorsteen.


Epe - Caravan in brand

Bij een campingterrein aan de Oost Ravenweg stond rond 22.00 uur een caravan in brand. De brand werd door de brandweer geblust. De brandweer ontdekte meer dan één brandhaard, waardoor brandstichting zeer aannemelijk is. De schade is niet bekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --