1e persbericht van vrijdag 6 mei 2005

Eindhoven 06-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval

Donderdagavond rond 21.30 uur heeft op de kruising van de Airbornelaan met de Bisschop Bekkerslaan een dodelijke aanrijding plaats gevonden. Hierbij kwam een 59-jarige vrouw uit Ratingen om het leven en raakte een 65-jarige man uit Ratingen gewond. Bij het ongeval waren drie personenautos betrokken. Twee hiervan reden over de Bisschop Bekkerslaan richting Vaartbroek. Op de kruising kwam een van hen in botsing met de auto waarin de man en vrouw uit Ratingen reden. Zij wilden de weg oversteken. Daarna kwam een van de autos in botsing met de derde auto. De bestuurders van de twee autos die op de Bisschop Bekkerslaan reden, een 21-jarige en een 27-jarige Eindhovenaar, zijn ter plaatse aangehouden. Hun betrokkenheid in het dodelijke ongeval wordt door de politie onderzocht. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mannen aangehouden na vechtpartij

Vrijdagnacht om 3.40 uur zijn op de Begijnenhof een 25-jarige man uit Valkenswaard en een 21-jarige man uit Venray aangehouden. De politie trof de twee al vechtend aan en haalde ze uit elkaar. Bij de man uit Venray trof de politie 9 XTC pillen en een cachetje met cocaïne aan. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling vrouw

In Woensel Zuid is donderdagavond om 19.45 uur een 44-jarige man aangehouden. Even daarvoor mishandelde en bedreigde hij in hun woning zijn 31-jarige vrouw. Hij had haar diverse malen met zijn vuisten geslagen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen vrouw

Donderdagavond om 22.00 uur is in zijn woning in Woensel Zuid een 58-jarige man aangehouden. Hij mishandelde zijn 23-jarige vrouw door aan haar haren te trekken en tegen haar hoofd te slaan met zijn vuisten. Daarna schopte hij met zijn voet tegen haar hoofd. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernielen winkelruit

In de stationshal van Eindhoven is vrijdagochtend rond 0.15 uur een 19-jarige man uit Heusden (gemeente Asten) aangehouden. Hij had even daarvoor op de Demer een ruit van een winkel ingegooid. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Geweld in verkeer

Een 26-jarige automobilist uit Eindhoven is donderdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur mishandeld door een onenigheid in het verkeer. Het slachtoffer reed over de Mercuriuslaan toen een onbekende automobilist voor hem reed die plotseling remde en vervolgens stopte. Het slachtoffer stapte uit om te vragen wat aan de hand was. Hierop werd hij meteen geslagen en geschopt. Vervolgens reed de bestuurder van de auto weg. Het slachtoffer volgde de auto. In de Druivenstraat stapte de man weer uit zijn auto en sloeg met een honkbalknuppel op de auto van het slachtoffer. Hierdoor ontstonden deuken in de motorkap van de auto en een barst in de voorruit. Het slachtoffer is toen in zijn auto gevlucht. Hij liep een aantal schaafwondjes op.

Helmond: Geld en geschenkbonnen gestolen

Uit een woning aan de Boekesteynlaan zijn tussen donderdag 22.45 uur en vrijdag 6.30 uur geld, ongeveer 250 euro, en geschenkbonnen ter waarde van 180 euro gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Bladel: Dronken automobilist botst tegen verkeersborden

In zijn woning in Bladel is vrijdag rond 4.00 uur een 23-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. Hij wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een aanrijding eerder die ochtend. De verdachte zou tegen drie verkeersborden op een vluchtheuvel aan de P.G. Ballingslaan zijn gebotst. De man had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 0,85 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Man aangehouden voor mishandeling met boksbeugel

Donderdagmiddag om 16.10 uur is op de Klokstraat een 48-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Hij zou op een markt op de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel een 20-jarige man uit Aarle-Rixtel mishandeld hebben. Hij zou daarbij ook gebruik hebben gemaakt van een boksbeugel. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eersel: Agressieve man aangehouden

Donderdagavond om 23.15 uur is op de Van de Boomstraat een 34-jarige man uit Eersel aangehouden. Even daarvoor bedreigde en sloeg hij een agent in burger zonder enige reden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Bromfietser en voetganger met elkaar in botsing

Donderdag rond 19.00 uur vond er op het Bogardeind in Geldrop een ongeval plaats. Een 17-jarige bromfietser uit Heeze kwam in botsing met een 25-jarige vrouw die in de berm liep. Zij liepen daarbij beiden verwondingen op. De bromfietser had letsel aan zijn voet, de vrouw brak haar arm.

Gemert: Dozen met inktpatronen uit oplegger gestolen

Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 10.00 uur zijn vanaf een parkeerterrein aan de Zuid-Om dozen met inktpatronen uit een oplegger weggenomen. Een slot werd geforceerd.

Valkenswaard: Verdachten aangehouden na vernielingen

In een horecagelegenheid aan de Markt zijn donderdag rond 19.00 uur drie mannen uit Valkenswaard (24, 24 en 26 jaar) aangehouden. Zij zouden kort voor hun aanhouding in de horecagelegenheid tafeltjes en asbakken hebben vernield. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Egge is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Weggenomen werd voor zover bekend een laptop. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.