Gemeente Geertruidenberg


Ludieke opening speelterrein Kardeel

Op zaterdag 23 april is het vernieuwde speelterrein aan het Kardeel op ludieke wijze geopend door wethouder Voragen, samen met de kinderen.

Alle toestellen waren ingepakt in krantenpapier en de kinderen uit de buurt mochten hun cadeau zelf uitpakken. Dat hoefde men de kinderen geen twee keer te zeggen. In een oogwenk waren alle speelwerktuigen uitgepakt.

Groot feest

De feestelijke middag is georganiseerd door de buurtbewoners zelf, met ondersteuning van de gemeente en de plaatselijke middenstand. Verschillende sponsors hebben een bijdrage geleverd voor deze geslaagde dag. De buurtbewoners hadden werkelijk aan alles gedacht om een leuke middag voor de kinderen te verzorgen. Er was een groot springkussen voor de sprinkhanen onder de kinderen, een heuse ijscokar, een clown en de kleintjes konden naar wens geschminkt worden. Tussen het spelen door werd er gezorgd voor drinken en snoepgoed (gezond en minder gezond). Zelfs een cadeautje om mee naar huis te nemen ontbrak er niet aan!

Samenwerking

De inrichting van het speelterrein is mogelijk gemaakt door samenwerking van de gemeente met WSG en Volksbelang. De keuze voor de speeltoestellen is in samenspraak met de omwonenden tot stand gekomen. Het is voor het eerst dat er binnen de gemeentegrenzen een terreintje is aangelegd met een ondergrond van kunstgras. Een primeur dus. Verder staat er een klim- en klautertoestel, een wip, een dubbele schommel, een duikelrek en een veerelement. Het is de moeite waard om een keer een kijkje te gaan nemen!