Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


06 mei 2005


Doetinchem - Aanhouding na belediging


Agenten hebben afgelopen nacht (do/vrij) een 21 jarige Doetinchemmer aangehouden. De man vond het nodig om surveillerende agenten op het Simomsplein te beledigingen. Hij kon worden aangehouden in de Waterstraat. Hij werd in verzekering gesteld en de politie maakt proces verbaal op.


Wehl - Politie zoek getuigen aanrijding


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die donderdagmiddag rond 13.45 plaatsvond op het fietspad aan de Broekhuizerstraat. Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Didam fietsten op fietspad vanaf de Liemersweg in Doetinchem richting hun woonplaats. Achter hen komt een scooter aanrijden en botst tegen het 15 jarige meisje op. Beide meisjes komen hierdoor te vallen. De 15 jarige heeft door een val een gekneusde knie, kaak en pink opgelopen. Het andere meisje bleef ongedeerd. De scooterrijder rijdt door en laat de meisjes achter. Een voorbijkomende wielrenner biedt eerste hulp. Mogelijk heeft deze wielrenner de scooter gezien. Het gaat om een zwarte scooter met daarop twee personen. Mogelijk dat de bestuurder een jongen is. Achterop zat een meisje met bruin/roodachtig haar dat onder de helm uitkwam. Beiden droegen een spijkerbroek en donkergekleurde helmen. De politie wil graag in contact komen met de wielrenner en eventuele getuigen die de aanrijding gezien hebben. Getuigen kunnen bellen naar de politie Montferland op telefoonnummer 0900 8844.


Ruurlo - Politie houdt autodief aan


Agenten hebben donderdagmorgen een 28 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had in Ruurlo een auto weggenomen. De auto stond niet afgesloten geparkeerd aan de Stationsstraat en met de sleutels in het contact. Agenten gingen direct op onderzoek uit en de man kon aangehouden worden op de rotonde tussen Vorden, Warnsveld en Zutphen. De man kwam uit de richting Vorden aangereden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en de auto is weer in het bezit van de benadeelde.


Winterswijk - Inzittende raakt gewond


Een 81 jarige inzittende van een taxibus raakte donderdagavond gewond. De 24 jarige taxichauffeur uit Hoogeveen reed rond 23.25 uur over de Vredenseweg en stak de weg over richting Kastanjelaan. Hij zag bij het oversteken een 35 jarige automobilist uit Winterswijk over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Door de klap kwam de bus op de linkerzijkant terecht en schoof tientallen meters door. De 81 jarige man uit Winterswijk had een gebroken sleutelbeen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Ruurlo - Auto, aanhangwagen en crossauto weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag werd uit een schuur aan de Tolhutterweg een crossauto en een aanhangwagen weggenomen. In dezelfde straat werd in dezelfde nacht een auto weggenomen. De auto is een rode Volkswagen Golf met kenteken GB-TF-78, de crossauto is zilverkleuring met blauwe blokken en had geen motor. De crossauto werd vermoedelijk vervoerd op de weggenomen aanhangwagen. De politie is een onderzoek gestart.


Doetinchem - Snorfietser gewond


Een 27 jarige bestuurder van een snorfiets uit Gaanderen ging afgelopen nacht rond 01.30 uur op de kruising Zuivelweg / Varsseveldseweg onderuit. Hij kwam daarbij met zijn hoofd op de weg. Bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De man werd per ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na de behandeling werd hij overgebracht naar het politie voor een blaasproef. Hij blies 1,8 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Dinxperlo - Gewond na aanrijding


Een 40 jarige automobilist uit Ulft en zijn 40 jarige echtgenote raakten donderdagmiddag gewond na een aanrijding. Rond 15.40 uur verleende een 22 jarige automobiliste uit Doetinchem geen voorrang op de kruising Beggelderdijk / Helmkamp. De gewonden werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --