Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, april 2005

Kleurrijke expositie in Bibliotheek Oss

Van dinsdag 3 mei tot en met zaterdag 4 juni exposeert SOS-Kinderdorpen in de Bibliotheek Oss. De expositie is een overzicht met impressies van wat SOS-Kinderdorpen precies voor weeskinderen doet, wat het kantoor in Amsterdam organiseert en hoe die kinderen dat zelf ervaren.

Fotos van SOS-Kinderdorpen uit verschillende werelddelen tonen de formule van SOS-Kinderdorpen: een eigen thuis in een dorp waar kinderen in een gezinssituatie kunnen opgroeien, naar school gaan en ook psychisch en medisch goed worden begeleid, totdat ze op eigen benen kunnen staan.

Door het internationale en interculturele karakter sluit de expositie goed aan bij Kleurrijk Oss. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren.

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die al meer dan 55 jaar zorgt voor de opvang van weeskinderen over de hele wereld. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. Zij doet dit op een persoonlijke, unieke manier: door de weeskinderen weer in een gezinssituatie te laten opgroeien met een eigen moeder en broertjes en zusjes. De kinderen krijgen liefde, onderwijs en een toekomst. De voorzieningen van SOS-Kinderdorpen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van het dorp. De organisatie heeft ruim 450 dorpen in meer dan 100 landen en de dagelijkse zorg voor meer dan 58.000 weeskinderen. Hun motto luidt dan ook: SOS-Kinderdorpen bouwt voor weeskinderen een toekomst.

Einde persbericht.