Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 6 mei 2005

Alkmaar 06-05-2005 - 13.48 uur

Alcoholcontroles

Regio,vrijdag 6 mei 2005

Afgelopen avond en nacht is er overal in de regio weer volop gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal werden tien bestuurders hiervoor bekeurd. Een elfde bestuurder bleek onder invloed van (soft)drugs te verkeren. De waarden van de ademanalyses varieerden tussen 280 en 900 ug/l. Aangezien het wettelijk maximum op220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is gesteld, was er sprake van juist een glas teveel tot ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum. In vijf gevallen hadden de bestuurders zoveel gedronken, dat zij ook hun rijbewijs moeten inleveren.

De bijzonderheden op een rijtje:

Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur reed een 36-jarige man uit Hoorn in een personenauto over de Venneweg in zijn woonplaats. Hij reed terwijl hij een joint aan het roken was. De man werd daarop aangehouden en moest een bloedproef ondergaan. Het bloed zal worden onderzocht op stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Op donderdagavond omstreeks 22.25 uur reed een 18-jarige jongen uit Noord-Scharwoude in zijn woonplaats op de Molenkade met een personenauto tegen een lantarenpaal. De jongen bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 900 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum . Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

Andijk,donderdag 5 mei 2005

Op donderdagavond werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Dijkgraaf Grootweg in Andijk. Van de twintig gecontroleerde voertuigen reden er 7 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 111 km per uur.

Inbraak in woning

Den Helder, donderdag 5 mei2005

Op donderdagmiddag werd tussen 12.30 en 17.00 uur ingebroken in een hoekwoning aan het Kruiszwin (straat 22) te Den Helder. De daders kwamen vermoedelijk binnen door via de brievenbus de voordeur te openen. Uit de woning werden een laptop, een spelcomputer, een fotocamera en sieraden ontvreemd. De politie waarschuwt tegen deze wijze van inbreken. De laatste tijd komt het vaker voor dat inbraken worden gepleegd door via de brievenbus de deurklink van de voordeur open te drukken. Deze inbraken zijn te voorkomen door de voordeur tijdens afwezigheid op slot te draaien.

Den Helder, donderdag 5 mei 2005

Op donderdagavond werd tussen 20.50 en 23.00 uur ingebroken in een pand aan de Rijksweg te Den Helder. Hier kwamen de daders binnen via een openstaand bovenlicht. Uit de woning werd geld gestolen.

Inbraak in kapsalon

Alkmaar, vrijdag 6 mei 2005

Tussen woensdagavond 21.00 uur en vrijdagmorgen 08.30 uur werd er ingebroken in een kapsalon aan de Heilooerdijk te Alkmaar. De daders waren binnengekomen door de achterdeur te forceren. Uit de kapsalon werden flesjes en potjes cosmetica en haarverzorgingsproducten gestolen.

Zwemmend er vandoor

Bovenkarspel, donderdag 5 mei 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur zag de politie een jongen rijden op een bromfiets op de Gouw in Bovenkarspel. Omdat de bestuurder geen helm droeg en de brommer erg veel lawaai maakte werd de achtervolging ingezet. Even verderop gooide de jongen de bromfiets neer en vluchtte het riet in. Ter plaatse bleek hij de sloot over te zwemmen en door het veld weg te rennen. Aanvankelijk werd de achtervolging nog ingezet, maar de jongen wist via een aantal andere sloten te ontkomen. De bromfiets werd naar het bureau meegenomen. Onderzocht wordt of deze van diefstal afkomstig is.

Ongeregeldheden bij feesttent

Winkel, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur waren er ongeregeldheden bij de feesttent aan de Trambaan te Winkel. Twee groepen jongeren zochten elkaar voor de ingang van de tent op. Twee politiemedewerkers wisten aanvankelijk de groepen te scheiden, maar moesten al snel assistentie inroepen. Hierbij werd ook een diensthond ingezet. Uiteindelijk lukte het om een van de groepen bij de tent weg te krijgen. Twee personen, een 21-jarige Waarlander en een 22-jarige man uit Noord-Scharwoude werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Jong geleerd

Hoogkarspel, donderdag 5 mei 2005

Op donderdagmorgen omstreeks 04.50 uur reed een politieauto over de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek. Hier werd de patrouille ingehaald door een personenauto. Omdat deze auto alleen stadlicht voerde werd geprobeerd de auto aan de kant te krijgen. De bestuurder reageerde echter niet op het stopbord of op het zwaailicht van de politieauto. De bestuurder van de personenauto reed steeds rustig door en belandde op een gegeven moment op de kruising Steert-Noordervoert in Hoogkarspel. Hier probeerde de politie de auto in te halen. De bestuurder sloeg echter links af en reed daarbij tegen de politieauto aan. In plaats van te stoppen, reed de bestuurder door de Noordervoert op. Hier raakte de bestuurder met het rechter voorwiel de trottoirband. De auto raakte in een slip en belandde naast de weg in een sloot. Uit de auto kwamen twee personen, een 14-jarige bestuurder uit Lutjebroek en een 13-jarige passagier, eveneens uit Lutjebroek. De bestuurder bleek de auto zondertoestemming van zijn vader mee te hebben genomen.

Beide personen werden overgebracht naar het politiebureau in Hoorn voor het afleggen van een verklaring. Nadat de verhoren waren afgerond werden de ouders van de bestuurder in kennis gesteld. Deze zouden de jongens op komen halen. De jongens hebben hier echter niet op gewacht en zijn met de trein terug naar huis gegaan. Onderweg werden zij gecontroleerd omdat zij geen geldig kaartje hadden. Toen zij hiervoor een bekeuring kregen, gaven zij een valse naam op. Het gevolg was, dat zij weer aan de politie werden overgedragen.

Om nog meer problemen te voorkomen, werden de jongens naar huis gebracht.