Politie Hollands Midden

Datum: 6 mei 2005

Waddinxveen Kop/ staart botsing

De politie heeft op vrijdag 6 mei, omstreeks 12.20 uur, geassisteerd bij een ongeluk tussen twee personenauto's. De twee auto's reden op de Juliana van Stolberglaan komende uit de richting van de Willem de Zwijgerlaan. De voorste auto, een 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, moest remmen voor verkeer. De achter hem rijdende automobilist, een 21-jarige Utrechter, kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de auto. Hierbij ontstond blikschade en raakte de inzittende in de voorste auto, een 24-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel, gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Katwijk Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 5 mei een snelheidscontrole gehouden op de N206 ter hoogte van Katwijk. De radarauto registreerde 92 snelheidsovertreders. Zij krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Hazerswoude-Rijndijk/ Snelheidscontrole RVHT Alphen a/d Rijn/Bodegraven Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 4 mei snelheidscontroles gehouden, zowel met de radarauto als met de lasergun. Een radarauto ter hoogte van Hazerswoude-Rijndijk registreerde 110 snelheidsovertreders. Zij reden harder dan de daar geldende snelheid van 100 km/uur. Met een lasergun werd op meerdere plekken langs de N11 gecontroleerd. Dertien overtreders worden meteen na de meting staande gehouden, geconfronteerd met hun overtreding en krijgen een bekeuring aangezegd. De hoogstgemeten snelheid was 148 km/uur. Het RVHT controleert op deze weg meerdere keren per week en op verschillende tijdstippen.

Zevenhuizen/ Alcohol- en snelheidscontrole RVHT

Nieuwerkerk aan den IJssel

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 5 mei een alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de N219. Op de rotonde waar de Zuidplasweg van Zevenhuizen en de 1e Tochtweg van Nieuwerkerk aan den IJssel bij elkaar komen, werden 131 bestuurders staande gehouden voor een blaastest. Een 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel bleek meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. De ademanalyse wees 495 ug/l uit. Wat de snelheidscontrole betreft werden er 26 proces-verbaal opgemaakt tegen 26 bestuurders die de snelheid van 80 km/uur overschreden. Een 33-jarige man uit Den Haag moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de snelheid meer dan 50 km/uur overschreed. Hij reed 139 km/uur waar 80 km/uur gereden mag worden. Daarnaast heeft het RVHT ook nog een bekeuring uitgeschreven aan een bromfietser zonder helm en een automobilist zonder gordel.

Waddinxveen RVHT vordert rijbewijzen in

Een motorrijder van het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 5 mei de rijbewijzen ingevorderd van twee motorrijders, een 31-jarige man uit Benthuizen en een 26-jarige man uit Hazerswoude-Dorp. De politieagent zag het tweetal eerst wachten op de bevrijdingsdagoptocht die voorbijkwam op de Beijerincklaan. Zodra de optocht voorbij was, trok het tweetal snel op. De motoragent reed achter ze aan en mat hun snelheid op 135 km/uur. Op de Beijerincklaan mag 80 km/uur gereden worden. Omdat ze de snelheid met meer dan 50 km/uur overschreden, is hun rijbewijs ingevorderd.

Bergambacht/Stolwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 4 mei een snelheidscontrole gehouden met een radarauto op de N207 ter hoogte van Bergambacht en Stolwijk. Gemeten werd dat 30 bestuurders zich niet aan de geldende maximumsnelheid van 80 km/uur hield. Zij kregen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. De hoogstgemeten snelheid was 100 km/uur.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --