Politie Zaanstreek-waterland


ASSENDELFT


Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

De politie is op zoek naar de eigenaar van een bruin/rode Gazelle damesfiets met een zwart kinderzitje. De fiets werd half april aangetroffen bij de woning van een 15-jarige meisje uit Assendelft. Uit onderzoek bleek dat het meisje zich, samen met een even oude vriendin uit Wormerveer, vaker schuldig had gemaakt aan fietsendiefstal. Beide verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het duo nam vaker onafgesloten fietsen mee uit tuinen, schuren en boxen, om er een paar dagen gebruik van te maken en de fietsen vervolgens weer ergens achter te laten. De eigenaar van de Gazelle damesfiets wordt verzocht contact op te nemen met het Politiewijkteam Wormerveer / Wormerland via 0900-8844.

15:32 05-MEI-05
PURMEREND, DE DRIEGANG
Vervelende jeugd aangehouden
De politie heeft een groepje van vijf jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit Purmerend aangehouden omdat zij het park De Driegang niet wilden verlaten. Politiemensen waren te voet en op de fiets in het park aanwezig vanwege de festiviteiten rond de 5 mei viering. Zij werden door omstanders geattendeerd op de jongeren die op het eiland in het park ondermeer met stenen aan het gooien waren. Ook tegen de agenten was de jeugd vervelend en provocerend. Eén van de jongens kreeg een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs, een andere voor belediging. Hoewel hen te verstaan was gegeven het park te verlaten, kwam een politiebiker het groepje even later opnieuw tegen in het park. De biker kon twee van hen in de kraag grijpen, de andere drie gingen ervandoor. Twee daarvan konden even later door een andere politieman worden aangehouden, de vijfde meldde zich daarna vrijwillig. Het vijftal werd overgebracht naar het politiebureau.

08:38 06-MEI-05
PURMEREND, GORSLAAN
Aanhouding voor mishandeling
Naar aanleiding van een conflict in het verkeer, heeft de politie een 39-jarige Amsterdammer in een woning in Purmerend aangehouden. Het conflict ontstond toen een 34-jarige automobilist uit Purmerend op de Gorslaan stopte voor een oranje verkeerslicht. De Amsterdammer, die al een tijdje achter hem reed, stapte uit, trok het portier van de Purmerender open en gaf hem een klap. De daaropvolgende vechtpartij werd beëindigd door een passerende politieman. De Amsterdammer werd per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis, maar hij verliet het ziekenhuis meteen weer zonder te zijn behandeld. Hij werd later die ochtend aangehouden in een woning in Purmerend. De man bleek 2½ keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan: hij blies 550 ug/l. Tegen de Amsterdammer werd proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en voor rijden onder invloed. Na verhoor mocht dan man het bureau weer verlaten, met een rijverbod van 6 uur op zak.


---- --