Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (06/5)

TILBURG, 6 mei 2005

25-jarige Goirlenaar gearresteerd na bedreiging brandweerman

GOIRLE: Gisteravond heeft de politie omstreeks 20.30 uur een 25-jarige man uit Goirle opgepakt nadat hij op de Bergstraat een brandweerman had bedreigd. De verdachte verzette zich hevig bij zijn arrestatie en schopte daarbij een agent.

Een 42-jarige brandweer man verklaarde dat hij met collegas op de Bergstraat olie van het wegdek aan het spuiten was. Op dat moment kwam een man naast hem staan die een bloedneus had. Deze man was opgefokt en agressief. Hij maakte een slaande beweging naar de brandweer en uitte dreigementen in de trant van: Ik lust jullie rauw. Collegas van deze brandweerman wisten de verdachte vast te pakken. Agenten namen de arrestant over waarbij hij zich hevig verzette en met kracht tegen de dienstauto schopte die daardoor schade opliep. Ook trapte hij tegen het linkerbeen van een diender. Vanmorgen legde hij een verklaring af waarin hij de oorzaak van zijn gedrag zocht in het overmatig drankgebruik. Hij was met vrienden uitgeweest en was betrokken geraakt bij een vechtpartij, dit had zijn agressie opgewekt. De politie maakt een proces-verbaal op.

Motorrijder onder invloed aangehouden na aanrijding

GOIRLE: Een 39-jarige motorrijder uit Tilburg is gisteravond omstreeks 20.00 uur door de politie na een aanrijding aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. De man kwam met zijn motor op de Bergstraat bij een wegversmalling in aanrijding met een auto bestuurd door een 31-jarige Tilburger die uit tegengestelde richting kwam. De verdachte raakte gewond aan zijn linkerhand en werd met een ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Daar de man rook naar het gebruik van alcohol is een bloedproef van hem afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.50 uur op de Ringbaan West een 56-jarige man uit Best aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. De man blies 740 ugl wat overeenkomt met 1,7 promille. Hij verklaarde zelf 7 a 8 glazen bier gedronken te hebben. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en maakt proces-verbaal op.

Baldadige jongeren aangehouden in Tilburg Noord

TILBURG: Gisteravond heeft de politie op de Sweelincklaan drie jongemannen van 16,19 en 22 jaar aangehouden die ondanks een bevel van de agenten weigerden te vertrekken en op een bankje in het park zaten. Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van een vechtpartij tussen jongeren. Bij hun komst stoven de meeste jongeren weg. Het drietal weigerde de bevelen van de agenten op te volgen.

Papegaaien gestolen bij inbraak

TILBURG: Gisteren is tussen 14.00 en 18.30 uur ingebroken in een woning en een schuur/ volière aan de Ringbaan Noord. Daarbij zijn twee papegaaien gestolen. Uit de woning werd onder meer kristal ontvreemd. De dieven hebben een klapraam opengebroken. In de woning hebben zij de sleutel van de schuur gevonden waarna zij uit de volière twee papegaaien hebben meegenomen. De politie heeft van de gedupeerde eigenaar een aangifte opgenomen.

Lammetje gestolen uit wei

BIEST HOUTAKKER: Vanmorgen heeft een 27-jarige man uit Biest Houtakker melding gemaakt bij de politie van de diefstal van een lammetje, van 2 ½ week oud uit een wei aan de Hakvoortseweg. De dieven zijn door een sloot gegaan en over een hek met drie stroomdraden geklommen.

Vrouw opgepakt voor mishandeling

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 11.40 uur op de Gasthuisring door de politie een 44-jarige Tilburgse opgepakt nadat ze een 37-jarige Tilburger met gebalde vuist in het gezicht had geslagen. Volgens het slachtoffer stopte hij met zijn fiets bij de hem bekende vrouw om een praatje met haar te maken. Zonder enige aanleiding had zij hem vervolgens met kracht met haar tot vuist gebalde linkerhand in zijn gezicht geslagen. De vrouw gaf aan het bureau de mishandeling toe. Ze vertelde dat ze het uit verveling had gedaan. Ze krijgt een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk