Persberichten vrijdag 6 mei

's-Hertogenbosch 06-05-2005

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een 65-jarige plaatsgenoot de vrouw van die plaatsgenoot mishandeld te hebben op dinsdag 3 mei. De 65-jarige man werd dinsdag reeds aangehouden. De 45-jarige Bosschenaar meldde zich donderdag vrijwillig op het politiebureau. Hij is inverzekeringgesteld.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagavond drie inwoners van Schijndel, 40 (vrouw), 41 en 53 jaar oud aangehouden op de Lijsterbeslaan in hun woonplaats. De politie kreeg een melding dat er gevochten werd in die straat. Ter plaatse bleek de voordeur van een 24-jarige vrouw vernield te zijn en tevens was de auto van een 63-jarige Schijndelnaar vernield. De 40-jarige verdachte zou eveneens klappen gekregen hebben. De drie aangehouden verdachten zouden met de mishandeling en vernielingen iets te maken hebben gehad. Kennelijk waren er onderling problemen ontstaan tussen enkele straatbewoners. De politie was eerder die avond al in de straat geweest, omdat er vuur gestookt werd inde voortuin van een woning. De politie zorgde er toen voor dat het vuur gedoofd werd. De verdachten zijn voor verder verhoor ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN MISHANDELING

s-Hertogenbosch
Op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. De man wordt er van verdacht een ruit vernield te hebben van een horecagelegenheid aan die straat. Toen medewerkers van de horecagelegenheid daar iets van zeiden, kregen zij klappen van de verdachte. De gewaarschuwde politie kon de man even verderop in de straat aanhouden. Hij verzette zich hevig bij de aanhouding. Omdat de man gewond was aan zijn rechterhand is hij eerst onderzocht in het ziekenhuis en daarna overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

MAN SLAAT OMSTANDERS

s-Hertogenbosch
Op de Parade in s-Hertogenbosch heeft de politie donderdagmiddag een 31-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht twee plaatsgenoten, een 44-jarige vrouw en een 46-jarige man geslagen en geduwd te hebben. De man had een woordenwisseling met de vrouw en de man toen zij in het publiek van het bevrijdingsfestival stonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEVEGGE

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige Bossche aangehouden in winkel aan de Hooge Steenweg in haar woonplaats. De vrouw had even daarvoor de winkel verlaten met kleding zonder te betalen. Een medewerker van de winkel rende achter de vrouw aan en kon met behulp van omstanders de vrouw aanhouden. Ze werd overgedragen aan de politie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

In de regio zijn de afgelopen dag en nacht weer diverse automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De verdachten kregen allemaal een proces-verbaal en een rijverbod.

Een 20-jarige automobilist uit Vlijmen werd donderdagavond op de Schildersstraat in zijn woonplaats betrapt.

Op de Leest in Veghel viel die avond een 29-jarige automobilist uit Veghel door de mand.

Een 64-jarige Schijndelse automobiliste bleek donderdagavond eveneens te diep in het glaasje gekeken te hebben. Ze werd gecontroleerd op de Boschweg in haar woonplaats.

Van een 40-jarige automobilist werd in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd. Hij viel op door zijn slechte rijstijl en werd daarom staandegehouden op de Wolput in Vlijmen.

Op de Blauwstraat in Oploo viel in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige automobilist uit Vlierden door de mand.

Die nacht betrapte de politie op de Weidestraat in Rosmalen een 21-jarige automobilist uit die plaats.

Een 43-jarige man uit Den Dungen was in die nacht over een verkeersheuvel op de Pettelaarsweg in s-Hertogenbosch gereden. Hij bleek ook te veel gedronken te hebben.

BALDADIGHEID

s-Hertogenbosch
Een 23-jarige inwoner van Sint Michielsgestel is donderdagavond aangehouden op de Parade in s-Hertogenbosch. De man gooide uit baldadigheid een glas op de grond kapot. Hij kon later die avond met een proces-verbaal huiswaarts keren.

LASTIGE KLANT AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Op de Krulaartstraat in s-Hertogenbosch heeft de politie donderdagavond een 42-jarige Bosschenaar aangehouden. De man was door de 35- jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan die straat naar buiten gestuurd omdat hij lastig was. De man bleef echter terugkomen. Toen de eigenaar hier iets van zei, kreeg hij een klap in zijn gezicht en greep de verdachte de eigenaar bij de keel. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij is ingesloten.

MAN WEIGERT TE VERTREKKEN

Oss
De politie heeft donderdagavond een 21-jarige Ossenaar aangehouden op de Heuvel in zijn woonplaats. De man had zojuist een bekeuring gekregen voor wildplassen. Hij bleef zich echter recalcitrant gedragen ten opzichte van de agenten. Zij vorderden hem meerdere malen weg te gaan, dit deed hij echter niet. Tevens vond hij het nodig een agent te duwen. Daarop werd hij aangehouden. Later die nacht mocht hij naar huis met een proces-verbaal voor niet voldoen aan bevel of vordering.

VECHTERSBAZEN AANGEHOUDEN

Oss
De politie heeft donderdagavond twee Ossenaren, 27 en 21 jaar oud, aangehouden op de Hooghuisstraat in hun woonplaats. De twee hadden een woordenwisseling en vlogen elkaar aan. De reeds aanwezige politie hield ze allebei aan. Beiden deden aangifte van mishandeling tegen elkaar. Ze zijn naar verhoor met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

Op de Heuvel in Oss werden die avond eveneens twee vechtersbazen, een 19-jarige inwoner van Oijen en een 28-jarige man uit Heesch, aangehouden. Zij lagen te vechten op straat. Ook zij zijn later die nacht met een proces-verbaal naar huisgestuurd.

DIEVEN VALLEN DOOR DE MAN DOOR RIJDEN ONDER INVLOED

Mill/ Langenboom
De politie heeft donderdagavond op de Graafseweg in Mill een 47-jarige man uit Boekel en een 26-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden als verdachten van diefstal uit een schuur aan de Venweg in Langenboom. De 47-jarige man werd aangehouden omdat hij bij een alcoholcontrole op de Graafseweg in Mill te veel gedronken bleek te hebben. De 26-jarige Pool zat bij de man uit Boekel in de auto. Toen de politie de man na onderzoek op het politiebureau weer naar zijn auto bracht, kwam een melding van diefstal uit de schuur binnen. Daarbij zouden de dieven gereedschap weggenomen hebben. Mogelijk was het voertuig van de twee verdachten gezien in de buurt van Langenboom. Hierop stelden de oplettende agenten een onderzoek in. Vlakbij de auto vonden zij gereedschap dat vermoedelijk gestolen was. Daarop zijn de verdachten aangehouden en in verzekeringgesteld.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Vinkel
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige jongen uit Berlicum en een 17-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Van Rijckevorselweg in Vinkel. Zij worden ervan verdacht een 15-jarig jongen uit Geffen in die straat mishandeld te hebben. De gewaarschuwde politie kon de twee jongens op basis van het signalement aanhouden. Ze zijn met een proces-verbaal later die nacht overgedragen aan hun ouders.

MAN VERNIELT SLAGBOOM

Zeeland
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoner van Cuijk aangehouden. Hij had zojuist een slagboom van een parkeerplaats aan de Kerkstraat vernield. Een medewerker ven een horecagelegenheid had dit gezien en de man aangehouden. Hij is later die nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

EXPLOSIEF ONSCHADELIJK GEMAAKT

Drunen
Op de Duinweg in Drunen heeft het Explosieven Opruimingscommando (EOC) donderdagmiddag een explosief onschadelijk gemaakt. Het explosief was die middag gevonden door een 22-jarige man uit Berghem. De ingeseinde politie waarschuwde het EOC, die ter plaatse het projectiel tot ontploffen bracht.

JONGEN MISHANDELD EN BEROOFD VAN PORTEMONNEE

s-Hertogenbosch
Een 18-jarige inwoner van Oisterwijk is donderdagmiddag mishandeld en beroofd van zijn portemonnee op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer liep met wat vrienden over de Vughterstraat toen een groep jongeren hem aansprak. Even later sloeg een van de jongeren hem en duwde hem. Daardoor kwam hij ten val. De dader griste vervolgens de portemonnee uit de jas van het slachtoffer. Daarop werd het slachtoffer door een andere onbekende jongen wederom geslagen en geschopt. De dader die de portemonnee weggenomen had haalde er geld uit en gooide vervolgens de portemonnee weer terug. Daarna renden de daders weg in de richting van Achter de drie Zwanen. Het slachtoffer klaagde over pijn aan borstkas en nek.

RUITEN VERNIELD

Uden Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag van de ruiten van zes woningen, drie in de Bijland en drie in de Hyacintstraat in Uden, ingegooid. Van het motief en de daders ontbreekt ieder spoor.